• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

GLAMI създава GLAMI Ventures, инвестиционен фонд за електронна търговия от 5 милиона евро и назначава нов главен изпълнителен директор

GLAMI създава GLAMI Ventures, инвестиционен фонд за електронна търговия от 5 милиона евро и назначава нов главен изпълнителен директор

/КРОСС/ ● GLAMI Ventures, новият фонд на платформата за откриване на модни стоки GLAMI, има за цел да инвестира в проекти за намиране на ориентирани към клиента продукти, AI технологии и софтуер, което да спомогне за развитието на цялата екосистема на електронната търговия.

● GLAMI Group назначава Ян Кешелак за нов главен изпълнителен директор от ноември 2022 г.

Ян Кешелак става следващият главен изпълнителен директор на GLAMI. Доскоро Кешелак заемаше позицията на главен директор по приходите на компанията, като през последните 5 години определяше посоката на развитие на GLAMI, отговаряйки за разширяването на бизнеса в Гърция, Адриатическите страни и Балтийските страни. Неговата задача ще бъде да завърши трансформацията на компанията от модна търсачка във водеща платформа за откриване на модни стоки, базирана на хиперперсонализация и изкуствен интелект. Томаш Ходбод, основателят на GLAMI и настоящ партньор на инвестиционната група Miton, поема поста ръководител на GLAMI Ventures, която планира да инвестира в компании, които улесняват откриването на продукти онлайн, както и компании, които използват изкуствен интелект в електронната търговия.

Новият изпълнителен директор ще завърши интеграцията на италианската платформа Stileo

Смяната на ръководството съответства на краткосрочната и дългосрочната визия на GLAMI, която цели успешното приключване на интегрирането на най-голямата платформа за мода на италианския пазар, Stileo. Стратегическият играч на италианския пазар с 30-членен екип беше придобит от GLAMI през пролетта на 2022 г. Ян Кешелак фокусира своята енергия именно върху неговата интеграция чрез развитието на маркетингови и бизнес екипи. Като бивш главен директор по приходите в GLAMI през последната година и след участието си в предишното разширяване на компанията в седем държави, включително Хърватия, Словения и Балтийските републики, той е в добра позиция да доведе компанията до успешно последно тримесечие, въпреки всички предизвикателства, с които се сблъска електронната търговия през 2022 г. „Абсолютно съм убеден, че Ян може да поведе GLAMI към успеха на заложената визия и посока", заяви Томаш Ходбод.

GLAMI - технологичният лидер в модата

В дългосрочен план и двете стратегически решения - назначаването на новия изпълнителен директор и създаването на инвестиционния фонд, очертават визията на GLAMI за следващите пет години. „Нашата цел е да ускорим трансформацията от търсачка, каквато я познавате сега, в платформа за откриване на мода, базирана на изкуствен интелект (AI) и иновативно машинно обучение, което създаваме сами", обяснява Кешелак. Целта на GLAMI е да затвърди позицията си на съществуващите пазари и да запази ролята си на най-посещавания и лесен за използване уебсайт за мода в Централна Европа през следващите години. „Автоматичното маркиране и категоризирането на продуктите, показването на подобни артикули и персонализирането на гамата от продукти са функции, за които сме разработили собствени решения в GLAMI. Чрез тях ние предоставяме на всеки потребител уникално изживяване при използването на нашата платформа", уверява Кешелак, като посочва, че това е едва началото за GLAMI!

GLAMI Ventures ще инвестира в компании, които използват изкуствен интелект, за да направят електронната търговия по-ефективна

Ролята на GLAMI Ventures ще бъде ключова в цялата стратегическа посока. В това са насочени и следващите стъпки на основателя на GLAMI - Томаш Ходбод. „Ще продължа да подкрепям GLAMI в ролята си на член на борда, като в същото време ще помагам в търсенето на стратегически инвестиционни проекти в GLAMI Ventures", обяснява той.

Този фонд, който разполага с 5 милиона евро за първата година, е насочен към разработване на изкуствен интелект в електронната търговия, подкрепа на проекти, които помагат на потребителите да избират и купуват продукти онлайн, и подкрепа на проекти за кръгова икономика. „GLAMI е в състояние да генерира печалба, която можем да използваме за дългосрочни инвестиции и проекти. Като инвестиция можем да подкрепим не само ориентирани към крайните клиенти проекти за откриване на продукти, но и да разширим обхвата си, за да включим технологии и софтуер, които помагат за развитието на цялата екосистема. Например в момента търсим възможности в областта на кръговата икономика, B2B електронната търговия или AI SaaS компании", допълва Ходбод, който в същото време продължава дейността си като един от партньорите в инвестиционната група Miton.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.