• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Филип Попов: Изтеглете тези предложения, нека да остане машинното гласуване, както е записано в Изборния кодекс

Филип Попов: Изтеглете тези предложения, нека да остане машинното гласуване, както е записано в Изборния кодекс

/КРОСС/ „Това са противоречиви, създаващи рискове и хаос, тежко накърняващи демократичния и прозрачен изборен процес, предложения. Това не е само мое становище, а на всички експерти, институции, неправителствен сектор. Наименованието на този закон трябваше да бъде Закон за подмяна на вота - защото това е целта ви." Това заяви от трибуната на НС секретарят на ПГ на „БСП за България" Филип Попов. По думите му затова управляващите са направили заблуждаващия маньовър с ВНС - за да прокарат отмяна на машинното гласуване. „След като доверието към вас е изчерпано, отново сте се устремили към властта. Власт и народ са две успоредни прави, които се пресичат само на избори", смята още депутатът.

„Изтеглете тези предложения, нека да остане машинното гласуване, както е записано в Изборния кодекс - без възможност за подмяна на вота, без хартиени бюлетини, без възможност за сегашните ви порочни практики", призова Попов.

Иван Ченчев с цитат от Томислав Дончев: Чиста глупост е поддържане на машинно и хартиено гласуване

„Ще ви припомня какво каза българският премиер на 12 февруари 2020 г. на заседание на Министерския съвет: „Ние сме дължи да изпълним това, което пише в Изборния кодекс. Глас народен - глас Божий. Щом хората искат машини, ще има машини." Забележете обаче какво казва вицепремиерът Томислав Дончев попитан, освен машини, трябва ли да има хартиено гласуване - „ За мен е чиста глупост да поддържаме две паралелни системи - машинно и хартиено гласуване . Това прави изборите безумно скъпи и не виждам причина от хартия".

И сега питам мнозинството от ГЕРБ, какво промени тази позиция и каква всъщност е целта ви? Кажете истината на хората". Това каза от трибуната на Народното събрание Иван Ченчев, народен представител от ПГ на „БСП за България".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.