• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП

Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП

/КРОСС/ Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа сила "Продължаваме промяната". Това заяви пред БТВ Лена Бориславова, част от ПП.

"Ако наистина е имал собствен избор при нареждането на този кабинет, Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в него онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани заради съмнения, че те ще осигурят честни и независими избори." Лена Бориславова посочи освен вътрешния министър и министъра на електронното управление. Припомняме, Главчев избра Валентин Мундров за МЕУ, който беше част от папката и на Мария Габриел.

По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.

По отношение на служебния вътрешен министър Калин Стоянов тя заяви, че не може да има протести, да има критики спрямо неговата работа, да отказва да отговаря на въпросите на депутатите в НС, а след това Димитър Главчев да го назначава отново.

Във връзка с оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, която впоследствие бе оттеглена, Бориславова заяви, че не е нормално в европейска държава тя да се иска по този начин - с натиск от прокуратурата. "Прокуратурата извършва престъпление. Не може държавата да бъде завладяна от дълбоките структури на миналото по този начин", допълни Лена Бориславова.

На въпрос дали след изборите ПП са готови да седнат на една маса с ГЕРБ-СДС отново, Бориславова заяви: "Докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда Делян Пеевски, ние не можем да продължим разговори с тях."

За Лена Бориславова промените в Конституцията са добри и те постигат целта на ПП президентът да не може едностранно и без никакъв контрол да избира кой да бъде служебен премиер.

От името на "Продължаваме промяната - Демократична България" в студиото на БНТ Стою Стоев призова президентът Румен Радев да не подписва указа за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев.

"Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи", призова още веднъж Стоев.

Припомняме, че след консултация с ЦИК, а на следващия ден и консултации с парламентарните групи Румен Радев обяви, че очаква утре, 8 април, ако има промени в служебния кабинет да бъде уведомен от Димитър Главчев, за да подпише указа във вторник, 9 април, за да се проведат избори 2 в 1 на 9 юни. Главчев вече заяви, че не вижда нужда да прави промени.

По думите на Стою Стоев сега ще се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане - дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС. Депутатът не е чул нито една критика от страна на президента Румен Радев спрямо служебния кабинет "Главчев".

Според Стоев има немалко кадри в служебния кабинет "Главчев" от време на Тройната коалиция, има и доста притеснителни хора като заместника на главния прокурор и кандидат за служебен министър на правосъдието - Мария Павлова.

Стою Стоев обясни, че Георги Гвоздейков реално се е самоизключил от "Продължаваме промяната", както е записано в устава на партията, след като е приел да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев без политическа санкция. От ПП-ДБ са на мнение още, че няма да има честни предсрочни парламентарни избори със служебен вътрешен министър Калин Стоянов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ППДБ са пълни уроди и нещастни малоумници. Непомерни амбици, висша арогантност, липса на експертиза и перманентна демонстрация на административни способности. Вредни за страната, врагове на собствения си народ и щатски (основно) марионетки. Излъгали мгоократно собствените си избиратели и открито подготвяли с подкрепата и одобрението на Посолството ( по думите на простото Кире) опорочаване на държавността, службите и институциите. А това мърляво девойче и нищо и името и е никой. Обидно за избирателите е метресата на простото Кире да поучава или критикува когото и да било.

07.04.2024 19:11:53

Анонимен

Тази офца, кога най-накрая ще изчезне от екраните?

07.04.2024 12:20:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.