• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

В Бургаската търговско-промишлена палата са заверени 455 сертификата за произход на стока

В Бургаската търговско-промишлена палата са заверени 455 сертификата за произход на стока

/КРОСС/ От началото на годината до май са били одобрени документи за членство на 2 нови фирми и броят на редовните членове на Бургаската търговско-промишлена палата /БсТПП/ е станал 107. За този период са заверени 455 сертификата за произход на стока, внесени са 23 покани-декларации за издаване на бизнес визи. Дейността по извършване на експертни оценки продължава с 48 оценки за първите три месеца на годината. Това показват данните от най-новия отчет за дейността на Управителния съвет на Бургаската търговско-промишлена палата през периода януари-май 2021 година.

Към момента БсТПП участва в два проекта с европейско финансиране. Първият е проект "ЕВРОПА ДИРЕКТНО", спечелен през 2013 година. Той е продължил до април включително. БсТПП има одобрено ново проектно предложение за периода 2021-2025 година, което влиза в сила от май. Проект по програмата Интеррег ИПА ТГС България-Турция се изпълнява в момента. Партньор на БсТПП е ТПП от турския град Кешан. Темата на проекта е свързан с развитието на алтернативните видове туризъм в двата погранични района. Очаква се проекта да приключи през септември 2021 година.

Проект за извършване на професионално обучение по Национален план за действие по заетостта 2021 е започнал през май. В Палатата ще бъдат обучени безработни лица по професия "продавач-консултант". Центърът за професионално обучение към БсТПП продължава своята дейност и извършва обучения по различни професионални направления. От началото на годината 48 души са преминали успешно обучение.
И през 2021 година основен приоритет в работата на Бургаската търговско-промишлена палата остава подпомагането дейността на фирмите от региона.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.