• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Започнаха строежа на Пясъчния град в Бургас

Започнаха строежа на Пясъчния град в Бургас

/КРОСС/ Строежът на Пясъчния град в Бургас вече започна. В ход е подготовката за един от най-любимите и посещавани фестивали. Теренът се заравнява, пясъкът се пресява, а творците финализират идейните си концепции. Мястото, където ще отвори врати атракцията е същото- до Конната база, в Морската градина, съобщи "Труд бг".

Тази година скулпторите- участници в "градежа" на уникални фигури ще са 14 на брой. Ще има гости и от Турция и Украйна. Всички те подготвят 13 композиции.

"Скулпторите са Добрин Вътев, Владимир Веселинов, Дамян Бумбалов, Антонио Стефанов, Еда Кайтан, Радко Вълчев, Ханко Седефчев, Евтим Войнов, Огнян Петков, Калин Диловски, Филип Филипов, Ралица Вацева, Андрей Важински, Ирина Калюжина", съобщиха организаторите на фестивала от Община Бургас.

Темата ще бъде интересна както за малки, така и за големи. Тя е съобразена с желанията на децата и с предложения на посетители от миналата година, но още се пази в тайна. Пясъчното градче се открива в началото на юли и очаква своите посетители до края на септември.

Това е 16-то поредно издание на фестивала, който започна през 2008 година с темата "Карнавал", а през последните две лета- съответно "Децата пожелаха" и "Бургасик парк". Уникалните пясъчни фигури са разположени винаги на площ от 5 декара, изработвани от специален, устойчив на дъжд 5600 тона пясък.

Всяка година на това място се появяват различни персонажи, причудливи създания, замъци, кули, всякакви морски обитатели, русалки, пирати, каляски, принцеси, животни и други приказни същества.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.