• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Правителството предлага 9% ДДС за ресторантьорството от 2021 г.

Правителството предлага 9% ДДС за ресторантьорството от 2021 г.

/КРОСС/ Правителството предлага 9% ДДС за бранша ресторантьорство от 2021 година. Това е едно от предложенията на кабинета към представителите на хотелиерския и ресторантьорския бранш, които се срещнаха с премиера Бойко Борисов.

След разговора в Министерския съвет председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов съобщи:

"Трябва спешно сега да обсъдим с нашите членове, а именно намаляване на ДДС за бранша ресторантьорство от 2021 г., от 1 януари, на 9%, а именно приравняване към хотелиерското ДДС. Мярката 60/40 е в изискванията да отпадне липса на данъчно задължение за 2020 г. Въпросната спорна наредба Н-18, която срокът ѝ е 31 юли 2020 година - поради кризата и пандемията срокът беше удължен до 1 март 2021 година", каза той и допълни:

"Това са общо взето нещата, за които се разбрахме, които са техните предложения. Ние сега трябва да ги сведем до нашите членове и да върнем, разбира се, обратна връзка в най-кратък срок".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Приятел в МВР ми каза, че през нощта са им правили специален инструктаж за протеста в четвъртък. С една дума – страх! Огромен страх на властта от нас, българите! Нека всички ние да им докажем, че с основание се страхуват от нас. ЗАЩОТО ТЪРПЕНИЕТО НИ СВЪРШИ! В четвъртък от 12 ч. пред Народното събрание!

12.05.2020 15:53:05

Анонимен

КОЙ СПЕЧЕЛИ ОТ СВАЛЕНОТО ХОТЕЛИЕРСКО ДДС: НАРОДЪТ, ПРЕМИЕРЪТ ИЛИ ПРЕМИЕРШАТА?Вече няма никакво съмнение. Тайните хотелиери във властта явно си намалиха ДДС-то от 20 на 9 процента. Хотелиерски босове се обзаведоха с нови милиони и нови поршета, а на шест милиона мишлета запушиха устата с маски. В богатите европейски държави свалят ДДС за лекарства, хляб, храни и култура, в най-бедната държава в ЕС ниското ДДС е само за патрициите. Вместо да падне ДДС за храните от първа необходимост, каквото бе първото решение на кабинета, Борисов намали данъка само на близките до сърцето му хотелиери. Затова премиерът и министрите трябва да декларират, че не са в конфликт на интереси и никой от тях не е собственик на хотели. Най-вече Борисов да се закълне, че няма собственост в хотелите на Бориславова в Пампорово – апропо, най-богатата българка за всички времена. Е, сега ще стане още по-богата! На народ не случихме, но чорбаджиите ни са от сой. А плебсът мълчи и търпи, тулупите още спят, но тв мисирките вече крякат. Велизар Енчев

12.05.2020 15:25:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.