• 09 Юли 2020 |
 •  USD / BGN 1.7330
 •  GBP / BGN 2.1750
 •  CHF / BGN 1.8410
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Калоян Паргов: Всяка година променяме правилата за прием в детските градини

Калоян Паргов: Всяка година променяме правилата за прием в детските градини

/КРОСС/ "Всяка година в последните десет години откакто има такива правила за прием в детските градини, ние всяка година ги променяме в зависимост от проблемната група, която е показала недоволство и несправедливо отношение.  И всяка година ние променяме тези критерии, за да може през следващата година да дадем предимство на тази група, която е натрупала напрежение, за сметка на друга съобразно критериите", каза от своя страна Калоян Паргов, лидер на Градския съвет на БСП-София и член на Изпълнителното бюро на БСП в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“.

"Нали разбрахте защо се въвежда уседналост – има всякакви подходи, които използват родителите с цел да се докопат до заветното място в детска градина, включително и това да се преместят предходната година да живеят в близост до желаната детска градина, за да могат да ползват този критерий уседналост, допълни той. Въвеждането на срок за уседналостта решава проблема на тези, които живеят в близост до детската градина, но не решават проблема. Под моя инициатива  и искане поисках заседание на комисията спешно преди един месец, когато стана ясно, че този недостиг е набъбнал двойно спрямо миналата година – миналата беше около 4 хиляди само яслени групи основно, сега сме вече 8-10 хиляди", каза Паргов.

"Ние поставихме въпроса така – краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки за решаване на проблема. Краткосрочните мерки включват и такива критерии, които ги променяме всяка година. Средносрочните мерки са свързани с това да разкрием филиали в общински сгради, в които се помещават други институции, които ние сме ги предоставили, за да може тези филиали да увеличат бройките за прием на деца", каза още той.

Паргов допълни, че групата на левицата активно работи по този въпрос.

Калоян Паргов коментира още, че е предложил тези деца, които не са получили достъп до ясла, да не губят една точка в класирането за детска градина – нещо, което притеснява родителите.

"Засега стои само на хартия – има обещание от комисията, че ще се включи подобен критерий, който да не ощетява децата", каза още Паргов.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.