• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2986
  •  CHF / BGN 2.0190
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Сушата през настоящата година създава неравномерни условия за реколтата

Сушата през настоящата година създава неравномерни условия за реколтата

/КРОСС/  Фермерите в Германия изискват гъвкавост заради сушата
Сушата през актуалната година основава неравномерни условия за реколтата в Германия, което евентуално ще докара до по-ниски добиви спрямо 2021 година, съгласно президента на Германската асоциация на фермерите Йоахим Руквид, представен от ДПА. " Има райони, където към момента можем да добием естествена като количество годишна продукция ", съобщи той пред телевизионния оператор Це Де Еф. По думите му обаче в някои райони са съумели да доближат единствено до 25-30 % под междинното равнище.

Руквид сподели, че има вяра дъждовете да се усилят, тъй че есенните реколти да бъдат положителни. Но по думите му, сега немските фермери евентуално ще произведат под междинния рандеман, който е малко под реколтата през 2021 година Президентът на Германската асоциация на фермерите също беше сериозен към държавните политики, които оставиха към 200 000 хектара незасадени тази година - процедура, която дава време на полетата да се възстановят от минали реколти.

Според Руквид това " умишлено утежнява хранителната рецесия " и значи отвод от 1,4 милиона тона пшеница. Европейският съюз предложи сходни практики в този момент да бъдат изоставени поради световната продоволствена рецесия, която се развива заради неналичието на достъп до съветския и украинския пазар, които са сериозни за вноса на храни от доста народи, само че са недостъпни заради нашествието на Русия в Украйна.

Но среща на немските министри на земеделието тази седмица изключи облекчение на политиката. Допълнителни полемики са планувани през идната седмица. Обмисля се и вид за засаждане на една и съща просвета на едно и също поле. Обикновено културите се редуват, с цел да се даде време на полетата за презареждане и възобновяване на запасите от хранителни субстанции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.