• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Започва кандидатстването за Годишните награди за образование в България

Започва кандидатстването за Годишните награди за образование в България
В надпреварата ще бъдат отличени най-добрите професионалисти и образователни учреждения у нас

/КРОСС/ На 16 октомври 2023 г., започва кандидатстването за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Всеки желаещ може да заяви своята кандидатура или да номира колеги на сайта на Асоциацията. Крайният срок за подаване на документи е 6 ноември 2023 г.

Номинациите могат да бъдат в общо 7 категории: „Учител на годината", „Директор на годината", „Училище на годината", „Отговорник на годината" „Езиков център на годината", както и в двете нови - "STEM проект на годината" и "STEM учител на годината". Образователната институция с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics (KGL), което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата, ще бъде отличено със специална награда.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от четиричленно жури. Това са: директорът на Националния STEM център - проф. Найден Шиваров, изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Фондация "Заедно в час" - Траян Траянов, зам-директорът по учебната дейност на 129 ОУ "Антим I", гр. София - Надежда Николчева и Емилия Иванова - ментор в програма "Училища за пример" и бивш директор на 90 СУ "Ген. Хосе де сан Мартин", гр. София.

"За поредна година ще отдадем заслуженото признание на всички учители и учебни институции. Забелязахме, че все повече учители прилагат STEM обучението, което се фокусира върху науката, технологиите, инженерството и математиката. Създават се и се реализират прекрасни проекти. Затова и решихме да добавим две нови категории - "STEM учител" на годината и "STEM проект на годината", с които да отличим и хората, допринасящи за развитието на този вид обучение в страната", сподели Владимир Колев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Оценяването ще бъде в периода 7 ноември - 18 ноември, а победителите в конкурса ще бъдат обявени по време на официална гала церемония по награждаване на 30 ноември 2023 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.