• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ЕС обвини Беларус в пренебрежение към човешките права

ЕС обвини Беларус в пренебрежение към човешките права

/КРОСС/ Европейският съюз порица Минск за "грубо пренебрежение към човешките права", след като днес беларуски съд наложи присъда от 11 години на Мария Колесникова, фигура от опозицията срещу режима на президента Александър Лукашенко, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В публикуваното днес изявление на говорителя на върховния представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел се отправя призив за "незабавно и без предварителни условия освобождаване на всички политически затворници" в бившата съветска република, които според Брюксел са над 650.

ЕС вече наложи санкции на Беларус заради репресиите срещу опозицията. През юли Брюксел заяви, че обмисля въвеждането на нови санкции, припомня АФП.

По-рано днес Минският окръжен съд наложи присъда от 11 години затвор на Колесникова и от 10 години - на адвоката Максим Знак. Те бяха признати за виновни в "заговор, целящ завземане на властта", "създаване на екстремистка организация" и "призиви към действия, поставящи под заплаха националната сигурност".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно е какво мисли Борел по въпроса за отговорността на Полша и Литва за намесата във вътрешните работи на Беларус и за организацията на протестите.Д"ба лицемерите. Те и щатите организираха преврата в Украйна, а сега украинците се чудят как да оцелеят. И отново, видите ли, Русия им е виновна. То всъщност всичко е заради отношението на запада към Русия. Неконструктивното отношение.

07.09.2021 06:55:54

Анонимен

Протести в защита на човешките права има по целия свят. Само, че в едни страни са човешки, а в други израз на демокрация и в трети е мирно и тихо.

06.09.2021 22:58:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.