• 20 Юни 2024 |
 •  USD / BGN 1.8196
 •  GBP / BGN 2.3158
 •  CHF / BGN 2.0575
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 32°C

Шейла Зонич грабна победата в най-голямото балканско шоу Zvezde Granda

Шейла Зонич грабна победата в най-голямото балканско шоу Zvezde Granda

/КРОСС/ С грандиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde Granda. В тройката на финала на 17 сезон на балканския конкурс останаха Андрияна Петрушовска от Северна Македония, Мики Секуловски също от Северна Македония и Шейла Зонич.

На първо място зрителите поставиха Шейла Зонич, която получава голямата награда - продуциране на песен и маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола. Шейла Зонич е родена в Германия, където родителите й бягат по време на войната, а след четири години се завръща в Босна със семейството си в село Каменград близо до Сански мост, където е израснала. Талантливата певица и победителка в Zvezde Granda твърди, че започнала да пее, когато се научила да говори. Едва шестгодишна е имала първия си контакт с пианото, на което изсвирила мелодия от сериал. Нейн ментор Цеца Ражнатович.

След деветмесечна битка, усилена работата и усилия от страна на менторите да осигурят на кандидатите най-доброто за тях, най-накрая триумфира най-добрата, а това според публиката беше Шейла Зонич. Изпълнителката спечели 132 014 гласа от публиката, докато Мики Секуловски завоюва второ място с 102 103 гласа, а Андрияна Петришовска зае третото с 71 187 гласували за нея. 17 сезон на балканското музикално шоу събра забележителните 529 000 гласа от публиката, което го превърна в най-добрия сезон на музикалния конкурс до момента.

Предаването вълнува родната аудитория заради отличното представяне на талантливия Янко Янков. 27-годишният перничанин надви жестока конкуренция, за да си осигури участие в последния, 14-и кръг от състезанието. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи фурор сред феновете не само у нас, но и в съседна Сърбия.

В надпреварата за титлата се впускат общо 20 талантливи певци, които се пребориха за място на големия финал. За последно на сцената своите изпълнения ще представят 10 мъже и 10 жени, като само един от тях ще спечели голямата награда. Яни Янков ще излезе под номер 5.

В големия финал на Zvezde Granda Сърбия има петима представители, Босна и Херцеговина деветима, Северна Македония - трима, Хърватия - двама и България - един - Яни.

За Яни участието в най-голямото музикално шоу на Балканите е сбъдната мечта. По време на предаването често залага на българския фолклор, който определя като изключително въздействащ.

„Покрай участието ми в Zvezde Granda виждам едно обединение и сред българите. Толкова много хора ми писаха и звъняха да ми пожелаят успех и да ми кажат, че се гордеят с мен. Затова ще кажа пак: дори да не спечеля, за себе си аз вече съм победител", каза талантливият музикант.

В първи кръг на конкурса "Zvezde Granda" участват следните 20 изпълнителя, които достигнаха до финалите след подбор, продължил девет месеца:

1. Мики Секуловски, 2. Николина Перкович, 3. Инел Нукич, 4. Юлия Петрович, 5. Янко Янков, 6. Александра Иванов, 7. Мирза Пандур, 8. Шейла Зонич, 9. Дино Сулич, 10. Антония Черкез, 11. Сидик Шабанович, 12. Джула Дрини, 13. Стефан Томич, 14. Йелена Проле, 15. Деян Дачевич, 16. Мелиса Зиядич, 17. Рияд Рахманович, 18. Бета Судар, 19. Петър Крекич, 20. Андрияна Петрушовска

Първи на сцената излезе македонецът Miki Sekulovski, който е на 36 години и е от Велес, Северна Македония. По образование е оперен певец, занимава се професионално с музика.

Последван бе от изпълнителката от Хърватия Nikolina Perković. Тя е на 37 години и е от малкото градче Клис в Хърватия. Занимава се с музика от години, като вече има няколко сезонни участия в " Zvezde Granda ".

Третият изпълнител беше Inel Nukić идва от Тузла, Босна и Херцеговина. Той е роден на 13 юли 2006 г. и е най-младият участник в седемнадесетия сезон на " Zvezde Granda ". Все още учи гимназия в родния си град със специалност заваряване. Музикалният му идол е Шабан Шаулич Инел Нукич

Четвъртата песен бе изпята от 24-годишната Julija Petrović, която е родена в Пирот и живее със семейството си в Бела Паланка. В момента учи във Факултета по графичен дизайн, а през последните няколко години се занимава с пеене. Най-много обича да пее поп музика, а за свой музикален идол смята Ivanu Peters

Янко Янков вдигна публиката в залата на крака още с първата си поява на сцената, при която изпълни една от най-известните песни на Шабан Шаулич - "Odlazis, odlazis". Янко е на 27 години и е единственият състезател, който идва от България този сезон, по-точно от град Перник. Завършил е гимназия и е обича да пее. Музиката е неговият живот, затова и в свободното си време обича да свири. Казва, че пее от душа, а най-голямата му слабост е сценичната треска. Мнозина го наричат "Наследникът на Шабан Шаулич", тъй като избира често песни на балканската легенда по време на състезанието. Янков споделя, че без подкрепата на съпругата и дъщерите си нямаше да му е лесно да сбъдне мечтата си и да се присъедини към шоуто, което следи от малък. Езиковата бариера не му пречи да изпълнява най-големите хитове на поп звездите.

Aleksandra Ivanov под номер 6 е на 31 години и живее в Крушевац. Александра е завършила Висше образование и се занимава професионално с пеене. Тя е юрист по професия, но наскоро заради предаването напуска кантората, в която работила от години.

Седмият участник е Mirza Pandur, на 26 години, който идва от Сараево. Завършил е Международни отношения и дипломация. Мирза Пандур е голям любител на спорта, а в свободното си време обича да пише песни и да свири на китара.

Под номер 8 е Šejla Zonić, която е родена през 1994 г. в Германия. Детството си е прекарала в село близо до Сански мост. Днес живее със съпруга си в Тузла. От 30-годишна Шейла е завършила музикалния факултет в Сараево. Години наред се изявява с музикална група „Диванхана", но е един момент решава да продължи кариерата си соло.

Девети се представи Dino Suljić, на 26 години, който идва от Зеница. Описва себе си като остроумен и винаги усмихнат човек и смята тези качества за най-големите си достойнства. Освен страхотен певец, Дино е и виртуоз на хармониката. Той се справя отлично във всички музикални жанрове, но както казва, сърцето и гласът му лежат най-много в поп парчетата

Десетото изпълнение за вечерта е от Antonija Čerkez, на 27 години. Тя идва от Мостар и по професия е певица. Освен с прекрасния й глас, зрителите бяха привлечени и от красотата й и разкошната й усмивка, която е нейна запазена марка.

Под №11 на сцената излиза 24-годишният Sidik Šabanović. Певецът идва от Високо, Босна и Херцеговина и от години се занимава професионално с пеене. Освен с него той и семейството му се развиват в земеделието. Собственик е на голямо имение и ферма, в която отглежда над 40 крави.

Đula Drini е родена на 11 октомври 1999 г. в Казин. Завършила е гимназията по туризъм. Джула изпява песента си под №12. Още с първата си поява на сцената на балканското шоу, талантливата певица спечели сърцата на публиката. Изпълненията й предизвикаха буря от коментари, а по време на състезанието тя бе обявена за наследник на Шемса Сулякович, чиято подкрепа получи. Омъжена е и има 2-годишна дъщеря, а съпругът й е и най-голямата й подкрепа.

Под фаталният №13 своята песен изпява Stefan Tomić. Той е на 30 години и идва от Кралево. От години се занимава с музика, като вече има няколко участия в „Zvezde Granda". Изпълнява предимно поп музика, а неговият музикален идол е Здравко Чолич и мнозина твърдят, че гласът му наподобява този на велика звезда.

Чаровната певица от Зренянин, Jelena Prole (23), се представи под №14 в първи кръг. Тя е завършила гимназия по медицина, но пее от малка и музиката е най-голямата й любов. Чрез състезанието тя успя да спечели сърцата на журито и публиката, така че заслужено се озовава на големия финал на седемнадесетия сезон.

Dejan Dačević е на 25 години и идва от Чайнич, малък град в Босна и Херцеговина. Завършил е Стопанския факултет, от години се занимава професионално с пеене. Изпълнителят изпява песента си под номер 15.

Melisa Zijadić е родена на 24 август 2005 г. в Прилеп, а със семейството си живее в село Лъжани, откъдето е певецът Яшар Ахмедовски. Певицата представи песента си под №16. Тя е най-младата финалистка тъй като е само на 18 години, но възрастта и неопитността не й попречиха да покаже таланта си пред милиони зрители. Нейн музикален пример е певицата Драгана Миркович, чиито песни най-често изпълняваше през деветте месеца.

На сцената да изпълни своята песен под №17 излезе талантливият певец от Дони Вакуф, Rijad Rahmanovich. Той е на 27. Менторът му Вики Милькович успя да го отведе до финала на „Zvezda Granda"

Осемнайсетото изпълнение бе на 24-годишната Beta Sudar. Тя е родом от Влапово в Хърватска. През последните няколко години се занимава професионално с пеене. Гласовитата красавицата тренира футбол години наред и е била много успешна в тази сфера.

Предпоследен се представи изпълнителят Petar Krekic, който е на 21 години и живее в Белград. Завършва гимназията по икономика, апаралелно с това завършва и гимназията по музика. Освен че пее, той свири на цели четири инструмента, а хармониката е любимият му инструмент, на който започва да свири от тригодишна възраст. Музикалният му идол е Шабан Шаулич, чиито песни пее най-често в състезанието

Последна на сцената на Zvezde Granda излезе Andrijana Petrušovska, която е родена на 8 ноември 1999 г. в Скопие в Северна Македония. В момента учи в музикалната академия в Скопие. Тя вече няколко пъти се е състезавала в конкурса, а преди две години дори стигна до финал.

За да продължат във втори кръг бяха избрани 12 кандидати, сред които един класирал се от България, един от Сърбия и седем от Босна Херцеговина. Българинът Янко Янков продължава в състезанието за класиране в трети кръг, като ще мери сили с още 11 претенденти за победата. При гласуването за първи кръг бяха отчетени от организаторите впечатляващите 200 000 гласа.

Надпреварата продължават: Dino Suljić, Melisa Zjadić, Sidik Šabanović, Antonija Čerkez, Šejla Zonić, Rijad Rahmanović, Miki Sekulovski, Janko Jakov, Andrijana Petrušovska, Petar Krekić, Đula Drini, Dejan Dačević.

Напрежението във финалната вечер на „Zvezde Granda" расте с всяка минута, а кой ще грабне победата зависи само от зрителския вот. След два кръга организаторите обявиха, че са отчетени забележителните 321 000 гласа.

За трети кръг се класираха следните шест претендента за голямата победа: Miki Sekulovski, Đula Drini, Melisa Zjadić, Antonija Čerkez, Andrijana Petrušovska и Šejla Zonić.

Andrijana Petrušovska от Македония, Miki Sekulovski от Македония и Šejla Zonić са изпълнителите, които мерят сили на супер финал.

Преди грандиозния финал в интервю за vesti.bg Янков разказа за предстартовата треска, за изминатия труден път, за това как един чужденец става фаворит на местната публика и защо решава да рискува, изпълнявайки български фолклорни песни в четири поредни кръга от надпреварата.

„За мен фактът, че стигнах дотук, е една огромна победа. Щастлив и удовлетворен съм от представянето си, просто защото Zvezde Granda е един изключително труден формат за всеки участник. Първият предварителен кръг беше още на 6 юни 2023 г. Така че вече е минала цяла година, откакто влязох в битката", сподели българинът.

Zvezde Granda е най-големият музикален конкурс на Балканите. На грандиозната сцена на шоуто таланти от целия регион показват своите вокални способности. Журито на този, 17-и, сезон се състои от: Цеца Величкович, Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац, Александър Милич и Джордже Давид.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.