• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Корнелия Нинова: Днес народът е по улиците и мястото на БСП е при него

Корнелия Нинова: Днес народът е по улиците и мястото на БСП е при него

/КРОСС/ "Днес членове на Националния съвет провеждат нелегитимно заседание на колективния орган на партията. За да има заседание на Националния съвет, трябва да има 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстват 74 по официален списък. Това не е пленум на Националния съвет - официалният колективен орган на БСП, а сбирка на членове на НС по интереси. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за БСП". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.
Тя припомни, че на 13 юни е имало редовно заседание на Националния съвет, на което е изнесла доклад - оценка за управлението. "В него много ясно казах - мафиотско-олигархичен модел на управление. Единственият изход от ситуацията в страната е оставка на кабинета. Предложих - общонародна подписка за вот на недоверие и внасяне на такъв вот. Тези членове на НС на БСП, които днес са се събрали, тогава отхвърлиха оценката на правителството в доклада и не го приеха. Отхвърлиха предложението за участие в протести и подписка, която да предшества вот на недоверие. Те предложиха национална кръгла маса с ГЕРБ", подчерта Нинова.
Лидерът на БСП увери, че се изпълнява взетото на 13 юни решение за вот на недоверие - в сряда парламентарната група на левицата внася вота на недоверие в Народното събрание. "Призоваваме всички, които искат промяна на модела на управление, независимо от партийната си принадлежност, в деня, когато този вот ще бъде дебатиран в парламента, да ни подкрепят извън него", заяви Корнелия Нинова.
По думите на Нинова в момента държавата е в институционална криза, а народът е по улиците и мястото на БСП е при него. "Колективните легитимни органи на партията отдавна са взели решение- оставка на този кабинет. Ако за 4 години някои членове на НС не са разбрали, че ние искаме оставка, че се борим с паралелната държава, че се борим със задкулисието и мафията, която ни управлява, и днес са се събрали да решат какво да правим, то толкова по-зле за тях. Ние 4 години последователно провеждаме тази политика, приета от Конгреса и от Националния съвет на партията", подчерта тя.
Корнелия Нинова призовава членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на провокации: "Това, което се случва днес, е провокация. Това е опит, поредният за 4 години, да бъде разколебана БСП отвътре. Членовете и симпатизантите на БСП сте истинската сила на партията. Четири години ни подкрепяте и четири години провеждаме като политика това, което сте ни възложили. Сега е ключовият момент да завършим тази битка- този модел на управление да си отиде. Оставка и нормална държава с умни, почтени, грамотни и компетентни хора, които да я управляват", завърши Нинова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Нинова, стига приказки, действайте!

Нинова, изгонете предателите в БСП от БСП. Цялата страна вече им научи имената. Един по един - до един. Нека ходят там, за които заработват - мафията и мутрите на борисов, гешев, доган и пеевски. Става въпрос за няколко десетки души, а гласуващите за БСП са милион. Ако не ги изгоните, ще си загубите електората точно преди изборите.

12.07.2020 16:29:18

Протести на сънародниците ни в Лондон

Българи в чужбина също се присъединиха към протестите у нас. В Лондон пред българското посолство вчера и днес десетки наши сънародници отправиха призиви за оставката на кабинета „Борисов“. Те опънаха българското знаме и плакати в късния следобед вчера. Под надслов “Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията – веднъж и завинаги! „Заедно – за по-добро бъдеще!“ „Гешев е позор!“ и плакати “Оставка!” и “Мафиотите вън!”. Това е поредната точка, в която се съсредоточава недоволството срещу управляващите след София, „Росенец“, Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Плевен. Вероятно от днес ще започнат протести и пред други български дипломатически мисии в чужбина.

12.07.2020 16:25:41

Анонимен

Крайно време е Нинова да резне чепките на компрадорите. Ако наистина е имало членове на съвета които искат сътрудничество с ГЕРБ, просто да им публикува имената. Автоматично няма да могат да заемат изборна длъжност, доколкото никой няма да гласува за тях. Време е и Миков да бъде изгонен от партията.

12.07.2020 16:15:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.