• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Първите „ангели“ на Victoria’s Secret прехвърлиха 50-те

Първите „ангели“ на Victoria’s Secret прехвърлиха 50-те

/КРОСС/ Victoria's Secret е може би най-известната в света компания за производство и продажба на бельо и бански костюми. Тя е открита през 1977 г. в Сан Франциско от Рой Реймънд и съпругата му Гей. Решението на Рой назрявало цели осем години, преди да се реши на окончателната стъпка - да изтегли кредити и да основе марката. Първият собствен магазин е открит в Пало Алто, съобщи "Труд бг".

Рой обяснява начинанието си с това, че му е било неудобно да пазарува бельо в големите магазини. По онова време американките носели практични памучни гащи и нощници предимно на цветенца. По-специалното бельо като прашки, повдигащи сутиени и корсети можело да се намери в друг род магазини.

Дебютът на "ангелите" - модели, представящи изделията на марката чрез впечатляващо шоу, се състои през 1998 г. Момичетата дефилират на сцената с прикрепени на гърба крила - на пеперуда, фея, птица, ангел. Оттук тръгва и наименованието им. В последно време брандът се отказва да използва крила, но задължително избира за ревютата си знойни красавици.

Да бъдеш "ангел" на Victoria's Secret е мечта на стотици момичета, защото тази роля моментално те изстрелва към върховете на моделството, шоубизнеса, киното, осигурява заможни съпрузи и луксозен живот. Разбира се, времето не щади никого, включително и красавиците от подиума. Успели ли са първите "ангели" да запазят своята физика и излъчване, или са изгубили с годините своето очарование?

Тайра Банкс

Бившият модел на Victoria's Secret ще навърши 50 години през декември. Признава, че пътят ѝ до бала на "ангелите" е бил труден и трънлив. Но в крайна сметка от златния отбор тя най-дълго държи титлата представител на марката. Кариерата ѝ в компанията продължава 8 години. Колежките на Тайра - Хелена Кристенсен, Стефани Сиймур и Карън Мълдър, се пенсионират много по-рано. Тайра все още е желан гост на шоута и модни подиуми. Води собствено предаване, продуцент и телевизионен водещ. Автор на книги и статии. На 42 години става майка на момченце, родено от сурогатна майка. На това Тайра се решава след няколко травмиращи неуспешни опита за зачеване инвитро.

Хелена Кристенсен

Днес един от най-добрите и разпознаваеми модели на 90-те, както я наричат много медии, е на 54 години. Победителка е в конкурса за красота "Мис Дания" през 1986 г. Впоследствие успява да работи с много световни дизайнери, включително Джани Версаче, който смята момичето за притежателка на най-красивите крака в света, с Карл Лагерфелд, Джон Галиано и други. Хелена не само открива шоутата, но често представя каталози, списания и рекламни кампании на Victoria's Secret със свои снимки.

Днес тя е успешен собственик на антикварен магазин в Ню Йорк, а също така стартира собствена линия за дрехи Christensen & Sigersen и е популярен фотограф, чиито произведения са публикувани от много известни издания. Една от тайните на красотата ѝ е, че редовно се потапя в студените води на река Хъдсън, до която живее.

Стефани Сиймур

Американският супермодел започва кариерата си на 14-годишна възраст. Тя се появява на повече от 300 корици и позира за известни мъжки списания. Пуска своя собствена линия дрехи, пробва се като актриса, участва в няколко популярни видеоклипа и дори издава книга, в която споделя тайни за красотата. Сега, на 54 години, тя продължава активно да се грижи за себе си и не се притеснява да се снима гола.

Преди две години моделът преживява тежка загуба - едно от четирите ѝ деца, синът ѝ Хари, почива внезапно на 24 години от свръхдоза наркотици. В интервю Стефани нарича днешните модели "еднодневки", споменавайки Кендъл Дженър и Джиджи Хадид. Това води до поредица от взаимни обиди.

Карън Мълдър

Супермоделът е от холандски произход. Още през 20-те си години тя става един от десетте най-добре платени модели в света. Много известни модни къщи и дизайнери се опитват да я привлекат в своите шоута. Тя е обожавана от модните фотографи. През 1995 г. дори пускат кукла Барби - точно копие на модела. От 1998 до 2000 г. Карън носи ангелски крила на зашеметяващите модни ревюта на Victoria's Secret.

През следващите години вдига много шум с обвинения в изнасилване, които включват баща ѝ, шефовете на агенция за модели и популярни личности. От друга страна я обвиняват, че тя самата тормози известни хора. Дълги години Карън се бори с депресия, тревожни разстройства, лекувана е в психиатрична клиника и дори изпада в кома след неуспешен опит за самоубийство. През 2009 г. тя е разследвана за телефонен тормоз и заплахи срещу пластичния ѝ хирург. Оттогава публичните ѝ изяви са много редки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.