• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Министър Горанов е бил разпитван по делото срещу Васил Божков

Министър Горанов е бил разпитван по делото срещу Васил Божков

/КРОСС/  По наказателното производство срещу Васил Божков и още няколко лица са разпитани няколко министри, включително и финансовият министър Владислав Горанов. Това обяви на пресконференция прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ обвинител по делото.

Горанов е разпитан още в началото на май.

Разпитвани са и заместник-министри, председатели на държавни комисии и агенции, уточни той.

По думите на Кънев, финансовият министър е бил разпитан изключително подробно в качеството на свидетел лично от него по това наказателно производство. Това се е случило в началото на май.

Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства, каза още обвинителят.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева уточни, че в прокуратурата са постъпили три сигнала от организации, близки до подсъдимите Цветан Василев и Иво Прокопиев, но разпитът на Горанов се е провел преди тези сигнали.

По думите на Милева, в прокуратурата не се притесняват да повдигнат обвинения на действащ министър.

Защо мислите, че не можем да разпитаме в качеството на свидетел министър Горанов, ако прецени наблюдаващият прокурор може да го разпита отново, допълни тя.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дренски

Крайно време е наглите олигарси да бъдат осъдени и вкарани зад решетките. Никаква милост за Васил Божков, Цветан Василев и Иво Прокопиев.

01.06.2020 19:29:20

Стефан

"Подсъдимите Цветан Василев и Иво Прокопиев" - да се знае и да се забравя!

01.06.2020 18:31:44

Мартин

Само ги разпитват и накрая доказани престъпници като Цветан Василев и Васил Божков, които са крали от държавата, остават на свобода и си живеят в чужбина като царе!

01.06.2020 16:43:22

Анонимен

Прокурорката, оправдала Цветан Цветанов за Апартаментгейт, получи награда от Иван Гешев 30.05.2020 Награда си спечели и обвинителката, която разплака от смях България с разкритието си за пръскачките като средство за дестабилизиране на държавата Управляващата върхушка в България отдавна ни е доказала, че не стъпва по земята. Не може, но и не иска. Затова реалността минава покрай тях без дори да я забележат. А тази реалност е животът на обикновените хора. Та тези, от реалността, искрено се развеселиха, като научиха как главният прокурор Иван Гешев е раздал сумати награди на хора с големи заслуги под негово мъдро ръководство в борбата с престъпниците и крадците. Наистина голям смях падна, но те са се научили да не го чуват. А когато го чуят знаят как да смразят усмивките на подигравчиите. Една от най-знаковите награди, които връчи вчера Инструментът на Господ е на прокурор Валентина Маджарова. Към настоящия момент тя е заместник-ръководител на Специализираната прокуратура. Та тази дама с едно изключително чувство на справедливост не пожела да образува разследване срещу бившия висш гербер Цветан Цветанов във връзка със скандала Апартаементгейт. И така му изпра имиджа. И това е станало още преди извънредното положение, но прокуратурата благоволи да ни го оповести едва преди няколко дни. Наградена е и прокурорката Евгения Станкова, която направо разплака от смях България със своето разкритие покрай арестите в IT фирмата ТАД Груп. Тази група показа колко е пробита защитата на личните ни данни в НАП. Та тази дама обвини в тероризъм програмисти фирмата, че чрез пръскачките за оросяване на зелените площи около Народното събрание са целели да дестабилизират цялата ни държава. А именно – като включват пръскачките точно, когато до парламента се доближават коли на премиера или на други високопоставени гости на Народното събрание. Наградени са и доста други служители на Министерството на вътрешните работи, на ДАНС, военна прокуратура. Поводът – за проявения висок професионализъм и разкриване на дела от голям интерес за обществото. Награда е заслужил и прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ при претърсването конфискуването на уникалната колекция с антични тракийски артефакти на Васил Божков, за по-благозвучно, наречено изземване. Спечелили са си уважението на Гешев и служители от ДАНС, подслушващи служби и т.н , научаваме от съобщението на прокуратурата. Смехът обаче е за хората, извадили късмета да си нямат работа с българските правораздавателни, тоест кривораздавателни органи. У жертвите на произвола и самодейността им чувствата са съвсем други. Тези хора наистина не стъпват по земята. Ходи и чакай справедливост…

30.05.2020 17:54:25

Анонимен

"Горанов може да бъде разпитан отново" - може би като обвиняем??

30.05.2020 15:17:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.