• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Горбачов обясни защо не е гледал сериала „Чернобил“

Горбачов обясни защо не е гледал сериала „Чернобил“

/КРОСС/ Последният ръководител на Съветския съюз Михаил Горбачов обясни защо не е гледал сериала „Чернобил", въпреки че отдавна иска.В интервю за радиостанция "Говорит Москва", бившият лидер заяви, че е в болница и добави, че персоналът му е обещал да му осигури сериала, но досега това така и не е станало.

Сериалът на НВО „Чернобил" показва най-тежката ядрена катастрофа в световната история, която се случва в Северна Украйна на 26 април 1986 г. и как хората се справят с последствията.„Чернобил" дори доведе до увеличаване на туристите в зоната на радиоактивното заразяване.

В същото време Горбачов разсейва предположението, че кариерата на учен на професор Валерий Легасов се е сринала след заключенията му по разследването на причината за бедствието.


Горбачов, който тогава беше президент на СССР, каза, че никога не се е опитвал да разруши кариерата на Легасов и добави, че никой друг не може да го направи.

Минисериалът на HBO излезе през май и донесе голям успех за продуцентската компания.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еи браво, рядко срещам хора които така добре са информирани и не пишат глупости. А чичо Миша просто да се скрие някъде и повече никога да не се показва. Тои изигра умело предателска роля и обърна света с краката нагоре .Това или е наивност или беше голям глупак.

11.06.2019 00:25:01

mi6osp

Хъм, най-тежката ядрена катастрофа в световната история е тази в АЕЦ Фукушима- изтеклите досега радионуклиди са 6-8 пъти повече от тези в АЕЦ Чернобил и процесът на изтичане продължава,без възможности да бъде прекратен. Заразен е целият световен океан, атмосферата и подпочвените води на острова. Но там авариралите реактори са американски и няма кой да шуми за случилото се.

10.06.2019 14:20:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.