• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Ангел Димитров: В РСМ няма промяна, перманентни антибългарски атаки

Проф. Ангел Димитров: В РСМ няма промяна, перманентни антибългарски атаки

/КРОСС/ Проблемите в Западните Балкани остават. Ревизионизмът не си е отишъл.Виждаме го в поведението на Белград. Донякъде съм изненадан от тази продължаваща политическа инерция на снизходителност към най-голямата държава от Западните Балкани. Много по-категорично трябва да бъде поведението на Брюксел и на по-влиятелните държави, които имат преки контакти и могат да влияят на събитията в региона. Пукнатините са много сериозни от Белград към Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово, което е най-горещата точка, но и към РС Македония.

Това, което мен лично ме притеснява, тъй като тя е в центъра на моето внимание, е, че не виждам необходимите политически сигнали за някаква промяна в тяхното политическо поведение и в начина по който общуват с България, дори и след сигнала, който беше даден от Европейския съюз по време на Френското председателство. Това за мен е много сериозен проблем и когато се говори, че тези антибългарски перманентни атаки през последните месеци срещу българските културни клубове и срещу отделни хора били вторични трусове на българската позиция за бързото приемане в ЕС, това говори или за тотално непознаване или за вероятна липса за самокритичност.

Искрено се надявам, че това може да бъде променено и в това отношение е необходимо единодействието и постоянството в позицията на страните от ЕС. Източник:БГНЕС

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Македония не е Италия и Франция. Там един друг може да не се обичат, но в страните си са равни пред закона и възможности. Тези, които в България ги наричат македонци не са подложени на дискриминация, както българите в Македония. В България могат да отнесат само някоя шега за тяхната мегаломания.

19.12.2022 12:48:22

Поздрав от Торино

И жителите на Торино нито най-малко не обичат Френците. И обратното! - Има и много такива по ЕС-то. Но ЕС пък не е исторически съюз, ами икономически. Ангел не вижда дървесата од гората. Иначе и в Бъгария не обичат македонци, особено не живущите по Пиринско. Международния съд така е присъждал много пъто.

18.12.2022 13:24:49

Анонимен

Професоре, как не сте разбрали, че за съществуването на Македония въпрос на живот и смърт е антибългаризма. Може и да сте го разбрали, но трябва да се занимавате, за да не останете без работа.

18.12.2022 11:47:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.