• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ангел Георгиев: „Възраждане" няма да толерира модела на ГЕРБ

Ангел Георгиев: „Възраждане" няма да толерира модела на ГЕРБ

/КРОСС/ Основният проблем на Пловдив е потресаващата корупция, която е завладяла града. Предишните управления на ГЕРБ оплетоха града в един огромен корупционен възел, който задушава и гражданите, и бизнеса. Бизнесът е използван като своеобразна партийна касичка на ГЕРБ. Това каза кандидатът на „Възраждане" за кмет на Пловдив Ангел Георгиев в предаването „Говори сега" по БНТ.

По думите му гражданите плащат изключително много за проекти, които не се реализират в срок, реализират се много по-малко проекти, защото тяхната цена е завишена в пъти, а качеството им не е това, което трябва.

„Възраждане" няма да толерира модела на ГЕРБ, категоричен бе Ангел Георгиев. „Ще работим срещу това сглобката да се възпроизведе на местно ниво в Пловдив - нещо, което смятаме, че е изключително вредно, защото виждаме колко щети вече за краткото си управление нанесоха на държавата. Представете си за четири години какво могат да направят с Пловдив - резултатът ще бъде катастрофален", смята той.

С разумен и рационален нов бюджет според него финансовото състояние на общината може да бъде стабилизирано. „Само при спиране на корупцията ще се отпушат буквално милиони, които могат да се ползват. Така че най-важното за нас е да разбием корупционния модел.

В момента се наблюдава свръхконцентрация на строежите в центъра и по-привлекателните райони на града и хаотично строителство, посочи кандидатът за кмет на града. „Нашата визия е за разрастване на града към периферията и създаване на нови жилищни квартали, включително и на територията на общините Марица и Родопи. Залагаме на изключително тясно сътрудничество, защото на практика Марица, Родопи и Пловдив е чисто административно", обясни Георгиев.

Липсва контрол върху градския транспорт, строителството, миенето на улиците, подчерта той. „Контролът трябва да бъде многопластов. Когато видим, че определен служител не си върши работата, най-нормалното нещо е да го освободим и да вземем друг служител, който е по-мотивиран и си върши работата. По същия начин трябва да има контрол и в градския транспорт и при застрояването. Пловдив в момента е превърнат в един модерен лабиринт. Транспортният хаос в града в момента е невъобразим", подчерта Ангел Георгиев.

Необходимо е изграждането на кръстовища на две нива, за да се регулира трафика в града. Проблемът с паркоместата може да бъде решен чрез изграждане на многоетажни общински паркинги от центъра към периферията. „Единствени ние залагаме и на умни светофари и зелена вълна на движение. Категорично не за повишаване на данъците и таксите и за „Синя" зона. 20 минути безплатна „Синя" зона е важно, за да може по-лесно да се освобождават паркоместата", каза Георгиев.

Той заяви, че ще работи за завършването на двата стадиона. Те са пример на колективната безотговорност, допълни кандидатът за кмет на „Възраждане".

Местата в яслите и детските градини са проблем и за Пловдив. Те ще са приоритет на „Възраждане" за всички райони на града, заяви Георгиев.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.