• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която разрешава посещенията на градски паркове и градини

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която разрешава посещенията на градски паркове и градини

/КРОСС/ Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

 

- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;

- собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що за глупост - за кучета може, а за хора не!

26.04.2020 17:17:24

Възмутен

Тази глупава наредба е дискриминираща, противоконституционна и затова е нищожна. Тя дискриминира по възраст една огромна част от народа - възрастните хора, които имат най-голяма нужда от движение - поне 1-2 часа на ден разходка на чист въздух. При спазване на дистанция при разходките вероятността да се зарази човек е много по-малка от вероятността от влошаване на здравето от обездвижване при престоя в къщи.

26.04.2020 17:14:56

Елена Гунчева

МУТРАТА ПРИЗНА ПЪЛНИЯТ ПРОВАЛ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ Явно поради природното си скудоумие и напъните да блесне с „приятелите” си по света и да покаже колко много го е грижа, Борисов не се усети как направи тотален гаф. На страницата си е публикувал негова снимка с Ердоган, с когото днес бил договорил 100!!! онкоболни българи да продължат лечението си и химиотерапията си, започнати в Турция! В проспериращата Му държава явно няма елементарни условия за това. България е член на Европейския съюз. Здравеопазване, образование и икономика са трите основни стълба на всяка държава. Само в диктатурите стълбовете са администрация, полиция и армия. И точно в това здравеопазване е тотал щета, причинена от Борисов и некадърното му управление от калинки. Вече видяхме неадекватността на Министъра на здавеопазването, който е финансист и нищо не разбира от здраве и болници. За съжаление освен него и другите не разбират. В резултат – болници са закрити и закриват, спешната помощ остава без кадри, хора умират на входовете на болниците поради отказ от лечение от страна на далите Хипократова клетва. Онкоцентровете в България са като концлагери, внушаващи чувство на обреченост и отчаяние с мизерията си. Въпреки безкрайно способните български лекари, няма условия, няма техника, няма лекарства. В проспериращата герберастка държава на калинките. И това Борисов си го признава в прав текст. Че ще праща във време на епидемия българските болни в Турция, защото тук няма адекватно лечение. А защо всъщност не пратим всички болни в чужбина, поне хората да имат елементарен шанс за живот? А парите за здравеопазване направо да си ги приберат? Докъде стигнахме? Преди десетилетия от Турция идваха да се лекуват в България, чужденци идваха за лечение, а сега българите се чувстват като в бежански лагер от Четвъртия свят по отношение на грижата за здравето и живота им. Лекарите на първа линия все още нямат облекла и предпазни средства, въпреки клетвите на ГМР и хвалбите Му по света. А с днешното признание нещата си дойдоха на мястото – в европейска България болните не могат да се лекуват. Пращаме българи в Турция, защото там Ердоган, дори и диктатор, се грижи за народа си и за здравето му. Докато в България само се усвояват пари и се назначават калинки. И тези хора координират и управляват мерките при епидемия! Бог да ни е на помощ!

26.04.2020 16:09:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.