• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сиромашко лято в края на октомври

Сиромашко лято в края на октомври

/КРОСС/ Нестабилен студен атмосферен фронт преминава над Балканите с по-осезаем вятър, по-ниски дневни температури и оскъдни превалявания. В четвъртък облачността ще е променлива с повече слънце в западните райони. На изток в хода на деня са възможни незначителни валежи на изолирани места, с по-голяма вероятност в Предбалкана, в Стара планина и на североизток. Ще се усеща прохладен вятър с най-силни пориви по Старопланинските била. Дневните температури ще се понижат и ще са между 15 и 20 градуса.

В петък облаците бързо ще се разкъсат, ще се покаже слънцето, а вятърът ще отслабне. Ще остане обаче хладно - рано сутринта в котловините на запад и в полетата на Североизтока температурите в някои райони ще докоснат нулата с предпоставки за слани. През деня термометрите ще показват от 13 до към 17-18 градуса.

Почивните дни ще дадат началото на популярното „сиромашко" лято. Ще нахлува по-топъл въздух от запад, с който и през двата дни температурите ще са достигат 20-25 градуса.

И в събота, и в неделя облаците ще са повече на североизток, където не са изключени и слаби превалявания. В неделя ще е ветровито - поривите от северозапад ще са особено силни в Дунавската равнина, Предбалкана, в Стара планина и някои подбалкански котловини, където скоростта им ще бъде до 60-70 км/ч.

Последната пълна октомврийска седмица ще е по-топла от обичайното. Въпреки сутрешните мъгли, около средата на периода дневните температури ще достигнат нетипични стойности от над 25 градуса в традиционно топлите райони. От четвъртък нататък от североизток ще нахлува студен въздух с потенциал за валежи и понижение на температурите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.