• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Заподозрян в тероризъм? Как руснак с украинско гражданство беше обявен за терорист

Заподозрян в тероризъм? Как руснак с украинско гражданство беше обявен за терорист

/КРОСС/ Опитват се да ме дискредитират и не изключвам вероятността да бъда подложен на преследване. Това каза ексклузивно за bTV руснакът Микола Малуха, който живее от 10 години в Украйна и вече е с украинско гражданство. Мъжът е един от посочените от пропагандните руски сайтове като „заподозрян за атентата" в Москва.

В момента съм в град Ирпин в Одеска област. През последните дни не съм ходил в Русия. За последно съм бил там през 2014 година, поясни мъжът.

Той посочи, че руските специални служби са разпространили документа му за самоличност, защото се опитват да го дискредитират.

От това, което прочелото, разбрах, че съм се занимавал с организирането на терористичната атака в Москва. Мои приятели разпространиха новината в социалните мрежи за тиражираните обвинения в Русия. Не зная защо точно мен са избрали. През 2022 г. бях в Донецк. Там стреляха по мен, защото се застъпих за един младеж, когото руснаците преследваха, обясни още руснакът с украинско гражданство.

Според него информацията за него и документите му са попаднали с руските служби покрай случката в Донецк. Той не изключва вероятността да бъде подложен на преследване.

Микола Малуха разказа също така, че преди няколко дни над къщата му са прелетели две руски ракети. Приема това с доза философия и без голямо напрежение. „Трудно ми е да кажа, какво още може да се случи. Ние живеем в непрекъснато опасност", допълни още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Трудно му било да каже какво ще се случи? Ами аз да му подскажа. Ако руснаците докажат че е участвал в организацията на убийстовто, ще му сцепят задника, фигуративно. А буквално, ще лежи до живот в някоя сибирска зона и всеки ден ще му се радват останалите затворници. Другия вариант е да го намерят самоубил се някъде в Испания, примерно.

25.03.2024 16:35:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.