• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Михаил Миков: Григорова събуди интереса на хора от градската десница в София

Михаил Миков: Григорова събуди интереса на хора от градската десница в София

/КРОСС/ Постижението на Ваня Григорова на местните избори в битката за София е много сериозно. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS бившият председател на Народното събрание и бивш лидер на БСП Михаил Миков.

„Поздравления за Григорова и за този автентичен ляв прочит на лявото, който тя даде в тази кампания. Той успя, благодарение на личната ѝ харизма, но и на посланията, които отправи, за да събуди интереса и на други хора - като тези от градската десница на столицата", посочи Миков.

Горещите процеси вляво

По отношение въодушевлението на настоящия лидер на социалистите Корнелия Нинова покрай резултатите от вота, Миков коментира: „Г-жа Нинова умее да отчита успехи, дори тогава, когато губи".

По думите му Ваня Григорова е дала пример за поведение на ляв политик в дясна среда, като каквато се дефинира софийската. Както тя обаче, така и никой друг политик, не е успял достатъчно да мотивира гражданите да стигнат до урните.

Според Михаил Миков Григорова едва ли ще се цели към лидерското място в БСП, каквито слухове циркулират напоследък. Според него тя по-скоро би оглавила ляво движение.

„И в лявото, и в дясното има един проблем - фрагментацията, роенето", смята още бившият председател на парламента.

Според него левият кандидат за кмет на столицата е откритие на софийската градска организация на БСП, докато централното ръководство на партията е приело кандидатурата „със стиснати зъби".

Завръщане в политиката?

„Ако Ваня Григорова продължава тази линия на автентичното ляво, аз бих участвал в такова нещо. То наистина дава друг смисъл на заниманието с политика", сподели още Михаил Миков.

За Изборния кодекс

„Аз съм наблюдавал и участвал в избори, в които се гласуваше още с цветни бюлетини. Тогава имаше по-висока избирателна активност, по-голяма ангажираност, по-висока грамотност сред изборните комисии и по-малко манипулации. Те имат тежест тогава, когато избирателната активност е ниска. Какво се получава през изминалите 30 години? Ние постоянно усложняваме и променяме закона и изборния процес, водим формални спорове, а в същото време образователното ниво пада. Добре образовани хора няма да дават толкова невалидни бюлетини, а машинациите ще са по-малък процент", посочи още социалистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.