• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ваня Григорова: Градският транспорт трябва да бъде безплатен за определени групи и граждани - например за пенсионерите

Ваня Григорова: Градският транспорт трябва да бъде безплатен за определени групи и граждани - например за пенсионерите

/КРОСС/ Градският транспорт трябва да бъде безплатен за определени групи и граждани - например за пенсионерите. Освен това да стане по-достъпен за социално уязвимите групи. Това заяви за "Денят на живо" Ваня Григорова, кандидат-кмет на София от БСП за България.

"Първото нещо, което ще направя, ако стана кмет е, да преглеждам договорите за отдаване на комунални услуги на частни фирми. Това е узаконената корупция - така изтичат средства от общината. Държавните предприятия постоянно са заменяни, а цени на отделни компоненти са изкуствено завишавани. Това е причината да не можем да преодолеем недостига на места в детските градини", коментира Григорова.

По думите ѝ никой избирател не е гарантиран глас на определена партия или коалиция. "Ако не защитаваш хорските интереси, не трябва да смяташ, че са ти бащиния. Приключили сме с феодализма и ако определена група политици не отговарят на нуждите на гражданите, трябва да бъдат сменени. От 33 години София се управлява от десни партии и коалиции, време е да кажем край! Не чакам някой да ме внесе на кметското място. Аз съм единственият алтернативен кандидат с шанс за балотаж", категорична е тя.

"Винаги съм била на страната на работника, на слабия - срещу силните. Това е моят нормален образ. Няма как за един месец човек да стане различен. Аз всеки ден имам срещи в различни квартали, понякога по 5 на ден, а опонентите ми рядко виждат живи хора извън холограмите. Призовавам да започнем разговор по същество как СО се обезкървява и разпродава и как да спрем отдръпването на общината, в която кметът не е стопанин, а рентиер и търгаш. Оттеглянето от всички социални области и сфери води до задръствания, замърсен въздух и проблем с паркирането. В "Горна баня" хората казват, че нямат джипита", сподели Григорова. И уточни, че в градския транспорт има 15% недостиг на шофьори, което означава, че всички полагат извънреден труд.

Според нея "сглобката" във властта няма как да бъде разглобена, а ще се споява все повече. "Подкрепата на всеки един - партия или независим, е добре дошла. В сериозната битка срещу власт и пари няма как обикновеният човек да бъде печеливш. Приемаме подкрепа от всички. "Топлофикация" София е натрупала голяма част от задълженията си вследствие на сериозното увеличение на цената на природния газ. Те са около 1,5 млрд., огромна част са от сметките за газа. Общината не може да ги поеме, категорично трябва да се намеси държавата. Продължават и разпродажбите на общински имоти. Сега гражданите ще трябва да платим 1,5 млрд. за отчуждаване на имоти", посочи тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.