• 24 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8165
  •  GBP / BGN 2.3522
  •  CHF / BGN 2.0940
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

„Възраждане” в една група в ЕП с „Алтернатива за Германия“, внасят петиция с искане за референдум за еврото

„Възраждане” в една група в ЕП с „Алтернатива за Германия“, внасят петиция с искане за референдум за еврото

/КРОСС/ В следващата седмица предстои в ЕП да бъде внесена петиция и декларация с искане ЕП да подкрепи провеждането на референдум за запазване на българския лев. Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред журналисти.

В Брюксел беше учредена нова парламентарна група - "Европа на суверенните граждани", която обединява 25 депутати от осем държави в Европейския парламент.

"В тази група „Възраждане" е втората политическа сила - след „Алтернатива за Германия", поради тази причина ние имаме заместник-председател на групата - Станислав Стоянов, и предстои Петър Волгин да стане неин говорител. Предстои до края на септември да бъде учредена Европейска суверенистка партия. Единствената номинация за председател на тази партия на този етап е Станислав Стоянов", обясни Костадинов.

Той припомни, че от юни миналата година датират първите разговори на "Възраждане" с „Алтернатива за Германия", след което са последвали разговори и с други политически партии, конференцията на новите лидери на Европа и приемането на Софийска декларация за създаване на обща парламентарна група и обща европейска политическа партия след европейските избори на 9 юни.

"След изборите този процес се задълбочи и вчера бе подписано създаването на такава група, която се казва "Европа на суверенните нации". В момента тя обединява 25 депутати от осем държави - България, Германия, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Литва и Франция. Другата седмица предстои да се присъедини и една испанска партия - държавите ще станат девет, а депутатите - 28. До края на септември предстои да се присъедини още един словак и още един германец - ставаме 30. До края на годината имаме преговори с още седем държави, които в момента вървят паралелно. В края на тази година очаквам групата да надхвърли 40 души и да се превърне в един от основните фактори в ЕП", каза Костадинов. По думите му това е шестата група, която в момента съществува в Европейския парламент.

Костадинов коментира и ситуацията в ДПС. Той посочи, че няма добро и лошо ДПС. В ДПС обикновено такива сблъсъци завършват с инфаркти, инсулти, самоубийства, коментира лидерът на "Възраждане" и добави, че новото начало май е било изядено от старото.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.