• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Димитър Гърдев: България не разрушава паметника, тя го демонтира, той ще бъде отново инсталиран, но на друго място

Димитър Гърдев: България не разрушава паметника, тя го демонтира, той ще бъде отново инсталиран, но на друго място

/КРОСС/  "Визитата на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ е много важна за него, защото дори в Киев започнаха дуели между командващия операцията генерал Евгений Залужни и политическото ръководство". Това заяви снощи Димитър Гърдев, бивш председател на Комисията по външна политика в 46-ото НС предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Посещението е важно и в политически и във военен аспект за Зеленски, категоричен е той. "От една страна - трябва да бъдат проведени избори в Украйна през март, но това не е сигурно. От друга - вече има обвързване на военната помощ с реални действия на бойното поле", обясни анализаторът. „Американците са прагматични хора, при тях винаги има един анализ цена-полза", допълни той. В Киев е изпратена група американски генерали, които да оценят ситуацията и да направят нова стратегия, поясни Гърдев и поясни тезата на украинците, чиято цел е да оправдае исканата нова помощ.

За преместването на Паметника на Съветската армия и реакциите международникът поясни, че България не унищожава монумента. „С демонтажа на Паметника на Съветската армия България по никакъв начин не възражда нацизма", каза по повод реакцията на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова за демонтажа. „България не разрушава паметника, тя го демонтира, той ще бъде отново инсталиран, но на друго място. Такива случаи имаме в Източна Европа. Когато става дума за демонтаж, такива резки позиции не са толкова основателни", обясни Гърдев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Помнещ

Гърдев, рязането на ръката демонтаж ли се нарича... Всъщност нищо ново.... Потомците на българските фашисти режат паметници, както техните деди са рязали партизански глави... Тогава са получавали 50 000 лева, а сега.....долари....

13.12.2023 08:34:16

Анонимен

България цъфти и процъфтява та единственият й проблем е паметника на Съветската армия и се харчат пари за демонтажа му, а нямаме детска болница.

13.12.2023 07:49:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.