• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

На кафе със SMS в Гърция, вечерният час се удължава

На кафе със SMS в Гърция, вечерният час се удължава

/КРОСС/ От днес се променят мерките в Гърция. Облекчават се, но не съвсем. Гърците вече ще могат да се прибират в 23, а не в 22 часа, ще работят и заведенията на открито. За да отидат да пият кафе обаче, гърците отново ще трябва да пращат SMS. Това важи и за разходка. Музика обаче няма да е разрешена в заведенията. SMS-ите ще отпаднат след 15 май, те не важат за чужденци. Заради мерките в Гърция обявиха Христовото Възкресение в 21 часа.

„Досега имахме ограничение от два часа за излизане, но сега това отпада. Когато излизам с децата, само аз пращам SMS. Досега беше разрешено да излизат двама възрастни с до две деца. Маските са задължителни навсякъде навън", разказа Светлана Енева Склирис- българка, която живее в Гърция и за първи път излиза на нормална разходка с най-голямото си дете.

Предположенията са, че задължителното носене на маски ще отпадне чак през септември. Тогава се очаква 90% от гръцкото население да бъде ваксинирано. Глобата за неносене на маски е 300 евро. Преди дни се е стигнало и до необичайна ситуация - полицай е глобил свой колега, който не е носил маска в супермаркета.

„От началото на SMS-кампанията - 23 март 2020 година, до 1 май тази година са изпратени 775 млн. SMS-а за излизане. Хората, които ходят на работа, не изпращат SMS. Те го правят със специална декларация. На минута се изпращат средно 3000 съобщения", разказа Светлана.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

03.05.2021 09:29:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.