• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Посланикът на САЩ в Гърция ще посети България

Посланикът на САЩ в Гърция ще посети България

Целта на посланика е засилване на сътрудничеството в енергетиката и инфраструктурната свързаност, което отразява ангажимента на САЩ към сигурността и икономическия растеж в региона

/КРОСС/ Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще посети Молдова на 5-7 декември и България на 11-12 декември 2023 г., за да засили регионалното енергийно сътрудничество и инфраструктурната свързаност по коридора между Гърция и Украйна.

Целта на тези две пътувания, както и на трето до Румъния, планирано за началото на 2024 г., е да се насърчи по-устойчиво, проспериращо и сигурно бъдеще в Югоизточна Европа.

Частният сектор е важен партньор в тези усилия. Американските компании вече инвестират милиони долари в енергийния и инфраструктурния сектор на Гърция, подчертавайки ангажимента на правителството на САЩ да обедини всички заинтересовани страни в обща цел.

Аз съм изключителен оптимист за бъдещето на енергийното сътрудничество и инфраструктурната свързаност в Югоизточна Европа", каза посланик Цунис.

„Това пътуване е уникална възможност да се ангажираме директно с колеги посланици на САЩ, бизнес лидери и политически фигури в Молдова, България и Румъния. Нашата цел е да задълбочим разбирането си за предизвикателствата, пред които сме изправени, и да проучим нови начини, по които Гърция и нейните съседите могат да продължат съвместно да допринасят за бъдещето на Европа."

Тези посещения представляват практически подход към дипломацията, като подчертават активната роля на САЩ в насърчаването на устойчивото енергийно развитие, енергийната сигурност и повишената свързаност в региона.

„Регионът е на кръстопът по отношение на енергийната трансформация и Съединените щати са горди да бъдат ключов партньор в това пътуване", добави посланикът.

„Заедно можем да изградим по-устойчиво, сигурно и проспериращо бъдеще за Югоизточна Европа и извън нея. САЩ остават ангажирани да подкрепят инициативи, които насърчават по-чисти енергийни източници, подобряват търговските връзки и връзките в областта на сигурността и насърчават икономическия растеж в Югоизточна Европа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

София е седалище на резидентури на чужди разузнавателни служби за Балканите заради мекият, почти никакъв към някои страни контраразузнавателен режим.

08.12.2023 13:14:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.