• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Гърция затвори границата с България за три дни

Гърция затвори границата с България за три дни

/КРОСС/ Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане в Гърция през ГКПП „Кулата-Промахон", задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за пътуване през ГКПП "Кулата - Промахон" до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 часа.

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли.

Гръцкото посолство информира също, че новите правила влизат в сила на 15 юли 2020 г. в 6 часа сутринта, а не както бе съобщавано до сега - от 14 юли. Припомняме, че според новите правила всички граждани, които влизат в Гърция през ГКПП „Кулата-Промахон", по несъществени причини са задължени да представят негативен ПСР тест за коронавирус, извършен не по-рано от 72 часа преди влизане в Гърция. Само пътници, които имат сертификат за негативен ПСР тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Гръцкото посолство уточни днес, че сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.

За улеснение на българските граждани МВнР публикува списък с лицензираните лаборатории у нас за извършване на тестове за коронавирус, който е достъпен на официалния ни сайт, както и на сайтовете на посолството ни в Атина и на Генералното консулство в Солун

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какви са тези масови реклами на гръцките курорти от българските медии. Защо СЕМ не наложи тлъсти глоби на отговорните медии за политика, нехармонираща с българските интереси. Къде сте видяли гръцки медии, заливащи държавата с информация колко много гърци се юрват към чужди курорти.

12.07.2020 21:50:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.