• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Гърция отваря ресторантите и кафенетата на 25 май

Гърция отваря ресторантите и кафенетата на 25 май

/КРОСС/ Плановете на гръцките власти за отваряне на кафенетата и ресторантите в страната още този месец получиха одобрение от здравните инспекции, съобщи "Катимерини".

Така те ще заработят от 25 май, част от усилията на правителството за завръщане към нормалност в бизнеса след двумесечна блокада заради коронавируса.

Търговските центрове и редица магазини отварят още утре, на 18 май - две седмици преди първоначално предвиденото. Маските ще са задължителни и за клиентите, и за персонала.

За открити места маските засега са само препоръчителни.

Предстои да се обявят официално мерките за туризма. Гърция разреши вчера достъпа до плажовете и при много високите температури в страната хиляди избраха да ги посетят при спазване на мерките за социална дистанция и със значително разстояние между чадърите.

"С Божията помощ"

Днес отвориха църквите и хиляди жители ги посетиха при строги мерки за социална дистанция, с маски, ръкавици и дезинфектанти. "Ройтерс" съобщава за случаи, при които вярващи са целували икони, дезинфекцирани за следващия, който желае да го направи.

Потвърдените случаи на COVID-19 в страната са 2819, смъртните - 162. Страната наложи строги мерки и ограничи излизането навън за два месеца. С изключение на един ден с 40 нови заразени тази седмица Гърция обявява не повече от 20 (а понякога - и под 10) нови случая дневно от началото на месеца.

"Мисля, че е чудо, че в Гърция нямаше толкова починали и заразени," казва за "Ройтерс" възрастна жена, посетила църква в Пирея. "Вярвам, че стана с Божията помощ."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.