• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Димо Гяуров: Няма доказателства, че службите са записвали политици с цел да взривят бъдещия кабинет

Димо Гяуров: Няма доказателства, че службите са записвали политици с цел да взривят бъдещия кабинет

/КРОСС/ През изминалата седмица успяхме да си докажем, че от лошо е възможно и по-лошо. Възприехме мисълта, че през следващата седмица ще има редовен кабинет, но през последните два дни като че ли тази идея стана абсолютно невъзможна. Това каза бившият директор на Националната разузнавателна служба генерал Димо Гяуров в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Ако не се направят отстъпки от едната и от другата страна, отиваме на поредните шести избори, подчерта той.

Той коментира и въпроса за евентуално вмешателство на вътрешни или чужди сили, които нямат интерес да няма кабинет. „Според мен това беше обикновено политическо говорене. Не твърдя, че то е недопустимо, но не се основава на нито едно доказателство. Няма доказателства за участие на службите в подслушване, в проследяване, в опит за изнасяне на информация с цел  да се взриви бъдещия кабинет. Не виждам нито един аргумент в подкрепа на това твърдение", заяви ген. Гяуров.

Във връзка със записа, за който твърди, че е от заседание на Националния съвет на ПП, и който бе пуснат в медийното пространство, Гяуров беше категоричен: „Сега, когато видяхме, че един от участниците ги е направил, няма аргументи за намеса на службите".

Според него Радостин Василев няма да попадне под наказателна отговорност заради записа, тъй като записът е на видеоконферентна връзка.

Службите трябва да бъдат ефективни и да си вършат работата, заяви Димо Гяуров. Нужна е радикална промяна, смята той. Към момента ръководителите на службите се определят въз основа на една обвързана компетентност - Министерският съвет предлага, а президентът подписва указа.

„Никога не се е случвало службите да се кадруват отвън. Няма такава практика. Няма никаква такава договорка, която да възниква от някакъв договор. Никой от нашите партньори досега не си е позволявал подобно нещо. Убеден съм, че и занапред няма да си го позволят", смята Гяуров.

В полето на съдебната реформа според него са се сблъскали две тенденции, които вероятно не са си давали сметка докъде могат да стигнат нещата. „В резултат на този сблъсък обаче се отвори сериозната възможност, която ако политиците не проспят и съумеят да използват, бихме могли да стигнем до една действителна сериозна промяна на съдебната система и едно оздравяване, защото тя в момента е болен човек", коментира Димо Гяуров.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Димо да каже по кой закон и кариерен устав стана генерал.

28.05.2023 14:43:51

Анонимен

Винаги когато се отнася до престъпления на политици доказателства няма.

28.05.2023 14:42:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.