• 22 Окт 2021 |
 •  USD / BGN 1.6807
 •  GBP / BGN 2.3204
 •  CHF / BGN 1.8296
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 18°C

Адв. Елена Гунчева: Мой дълг е да работя за българските национални интереси

Адв. Елена Гунчева: Мой дълг е да работя за българските национални интереси

/КРОСС/ „Осъзнах, че три десетилетия в България политиците не работят за българските национални интереси. Имената на политиците се сменят, но за съжаление политиката остава една и съща. Смятам за свой дълг да работя за българските национални интереси. И също смятам, че не трябва повече да даваме възможност на политици от статуквото и чужди проекти, да ръководят и да управляват България. Вече няколко месеца виждаме как няма промяна, а само подмяна и продължава същата политика, но с нови имена и нови лица". Това заяви адвокат Елена Гунчева от партия „Възраждане" на пресконференция в БТА.

Време е за нови политици, които да казват истината за прехода, за подмяната и за това, което се случва в България, заяви Гунчева. „Време е също тези, които досега управляваха България, да понесат своята отговорност. В България има демографска катастрофа, в България има цели заличени села, в България пенсионерите мизерстват, младите хора напускат България. Никой от политиците досега, освен нас, не казва тези сериозни проблеми".

Елена Гунчева е категорична, че партия „Възраждане" е ключова в политиката на страната. „Ние имаме стратегия как да бъдат решени тези големи проблеми в държавата. Ние не ги омаловажаваме като другите, защото това, което виждаме е как тези проблеми се неглижират, а в същото време обществото ни се занимава със зелени теми, отклонява се вниманието, за да не излезе истината. Най-страшното е, че в България има работещи бедни".

Време е в управлението на страната да влязат хора, които имат силата и смелостта да защитават българските национални интереси, а не да се съобразяват с това, което ни се казва от чужди посолства, смята Гунчева. „Аз се включвам в предизборната кампания, защото искам България да има различни политици."
Партия „Възраждане" има план за 25 г. напред как да бъдат решени демографските проблеми и България да продължи напред като една независима и просперираща държава и затова ние сме тук, допълни още Елена Гунчева.

По отношение на другите кандидатури за президент и вицепрезидент, Елена Гунчева смята, че основният техен противник е кандидатурата, която е подкрепена от ГЕРБ. „Не трябва да се лъжем кой е основният враг в момента. Правителството на Борисов и цялата борисовщина, все още не са победени окончателно. Аз не искам да ни управлява президент, посочен от Банкя, а и човек, от когото аз поне до момента не видях собствени позиции и идеи за България, в случая визирам проф. Герджиков".

Адвокат Гунчева обясни, че е разочарована и от президента Радев, защото той е допуснал българските национални интереси да останат на заден план. „Аз не мога да приема инициативата „Три морета", мълчанието за Чешнегирово, нито мога да приема совалките до американското посолство. Затова смятам, че е време за нещо ново. И затова се съгласих за моята кандидатура за вицепрезидент".

По отношение на приоритетите, Гунчева категорично заяви, че многократно е посочвала своите приоритети и тези на партия „Възраждане". „В момента има и няколко много належащи неща, които първо трябва да се решат в Народното събрание. Един от тях е какво правим с тези абсурдни мерки, които се налагат със заповеди на министър, как да защитим правата на хората, защото без те да са отминали, много хора загубиха правото си на труд и на образование, заради това, че държавата упорито мълчи и не защитава техните права и не урежда законодателно този въпрос. Вече има много хора, които са уволнени, заради това, че отказват да се ваксинират срещу КОВИД-19. Това е доброволен акт на всеки един български гражданин и няма как правото на труд и на образование да бъде поставяно в зависимост от това".

Българските граждани трябва да знаят, че техните права са гарантирани от Конституцията и държавата ще ги защитава, категорична е адв. Гунчева. „Също така трябва да видим какво се случва с ваксинирането. Министерство на здравеопазването организира раздаването на смарт часовници за тези, които ще се ваксинират, а в същото време в социалните мрежи има призиви за събиране на пари за лечение на деца в чужбина. Това е абсурдно и ние от „Възраждане" няма да го допуснем. Не може в една държава да има пари за реклами на ваксини, а да няма пари да си лекува децата. Това е мой и наш, на „Възраждане" основен приоритет в момента."

Друг наш приоритет е демографската катастрофа, допълни още Гунчева. „Аз нямам съмнение, че преброяването в моментна ще покаже една катастрофална картина за това колко българи сме останали. Това е въпрос, по който, ако не вземем отношение веднага, след 4-5 г. вече ще е много късно. Изискват се решителни действия, за да се спре този процес".

За мен е от основно значение и приоритет „Здравеопазване", обясни Гунчева. „Крайно време е хората да получават качествени здравни грижи и държавата да може да заплаща лечението на болните, а не на чиновниците, които стоят по здравните каси."

Друг наш приоритет е образованието и това, което незабавно трябва да се направи е чуждите фондации и НПО да нямат достъп до българското образование, категорична е Гунчева. „Крайно време е „Америка за България" да престане да се бърка в българските училища, да се учи истинската българска история, а не подменената, наложена от чужди държави. Крайно време е образованието да бъде безплатно, крайно време е да престанат експериментите с учебниците и учебните програми".

Имам и цяла програма от законодателни промени, които сме готови да внесем, когато започнем работа, в заключение каза адвокат Елена Гунчева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Кирил Желязков

Напълно споделям нейните виждания и позициите на "Възраждане"...

07.10.2021 10:13:38

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.