• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гьоков: БСП защитава българския национален интерес и храната да не поскъпва

Гьоков: БСП защитава българския национален интерес и храната да не поскъпва

Явно сглобката не работи, щом има разнобой между премиера и министъра, посочи социалистът

/КРОСС/ „Кое налага да се вдигне забраната за внос на украинско зърно у нас? Вижте какво правят другите държави - като Полша, Чехия и всички останали, които забраниха вноса на украинско зърно? Защо България да прави изключение? Каква е промяната в ситуацията, че да се взема такова решение?". Тези въпроси повдигна народният представител от „БСП за България" и бивш социален министър Георги Гьоков в ефира на Nova news днес.

По думите му явно това решение не е на правителството или на министър-председателя, а е продиктувано някъде другаде, от външни интереси, които нямат нищо общо с българските. Георги Гьоков бе категоричен, че позицията на БСП по никакъв начин не може да бъде по-различна от това да бъде защитен българският национален интерес, интересите на зърнопроизводителите и на гражданите.

„Явно сглобката не работи, щом има разнобой между министър-председателя и министъра на земеделието", заяви социалистът в отговор на въпроса за изявленията, направени от министъра на земеделието днес, че той не е бил уведомен за решението.

„Нима в останалите държави, които не бързат да вдигат тази забрана, не стои по същия начин дилемата между това да бъдат защитени интересите на зърнопроизводителите и интересите на хората, и осигуряването на по-евтина храна", зададе риторичен въпрос Георги Гьоков.

Социалистът подчерта, че с две ръце би гласувал за отмяна, ако земеделският министър или министър-председателят, или пък мнозинството в парламента го убедят, убедят и производителите, и хората, че разрешавайки вноса на зърно от Украйна в България, ще бъдат защитени интересите на производителите, но в същото време храната няма да стане по-скъпа. „Защото, аз през последните месеци гледам, че цените хвърчат нагоре, въпреки, че се хвалим с овладяване на инфлацията", посочи Георги Гьоков.

Социалистът прогнозира местен вот с изключително много популизъм, силна кампания с достойни кандидати, така че социалистическата партия да има по-добри резултати.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.