• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Андрей Гюров: БСП решава дали стои зад новата „Тройна коалиция“, или зад прогресивните реформатори

Андрей Гюров: БСП решава дали стои зад новата „Тройна коалиция“, или зад прогресивните реформатори

/КРОСС/ Моментът е различен. Има ясно разделение между управление на статуквото или да гледаме напред за нещо по-добро пред страната. Тази промяна може да доведе до предимство на реформаторските сили“. Това заяви в BTV „Тази сутрин“ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Има ясна заявка от всички формации, че това е пътят напред. Нямаме име на този етап. Ще се вземе решение дали да се явим с едно или с двете – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, уточни той.

Все още не е съставена формула за подреждане на листите.

Лена Бориславова не е излизала от политиката. В 48-ото Народно събрание тя имаше друга роля. Не изключвам вариант да оглави листа, посочи Гюров.

Когато БСП реши, че може отново да се върне към прогресивното. Това е в ръцете на Българската социалистическа партия, да реши зад кои принципи и идеи за управление на страната да застане – зад тези на новата „Тройна коалиция“ или зад тези на прогресивните реформаторски сили“, подчерта председателят на групата на ПП в Народното събрание.

Кабинетът на Гълъб Донев трябва да получи ниска оценка. Служебното правителство трябва да подготви избори. То се намесваше в политическия живот. Върна важни промени, които бяха направени от редовното правителство, и саботира държавата, категоричен е Гюров.

Министъра на енергетиката от самото начало говореше за криза, как ще бъдем на тъмно. Нито Европа е на тъмно, нито е студено. В цяла Европа има мощности, цените падат. Преди плащахме цени под борсовите, а сега – над борсовите, допълни той.

Съдебната реформа напомня на израза – „много искахме, но нямахме желание“. Страната и съдебната система се нуждае от механизъм за контрол върху главния прокурор, посочи Андрей Гюров.

Нека стане ясно на всички българки граждани – „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имат 73 депутати в зала. В нито един момент не можем да осигурим кворум, ако това е необходимо. Ние сме в зала, водим дебатите и правим всичко законът да бъде приет. Миналата седмица беше отложена Комисията по правни въпроси, заключи народният представител от ПП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.