• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Принц Хари стана лице на кампания за равен достъп до ваксини

Принц Хари стана лице на кампания за равен достъп до ваксини

/КРОСС/ Британският принц Хари се присъедини към инициатива в помощ на каузата за по-бързи ваксинации, съобщи АФП.

"Vax Live: The Concert To Reunite The World" включва видео съобщения от папата и президента Джо Байдън и лично участие на холивудски звезди като Бен Афлек и Шон Пен.

Шоуто ще се излъчи по телевизията и YouTube на 8 май, след като е записано предварително пред хиляди напълно ваксинирани зрители на огромен калифорнийски стадион в неделя.

"Тази вечер ние солидаризираме с милионите семейства в цяла Индия, които се борят с опустошителна втора вълна", каза принц Хари, който беше поздравен с бурни овации. Принц Хари, който се качи на голямата кръгла сцена в средата на стадиона, облечен небрежно в синя риза, описа онлайн дезинформацията за ваксините като "хуманитарна криза", която "се влошава".

"Вирусът не зачита границите и достъпът до ваксината не може да бъде определен от географското местоположение", добави той, като направи първата си лична поява на голямо публично събитие в Калифорния, откакто се премести миналата година в САЩ със съпругата си Меган Маркъл. Вероятно заради това, че е в напреднала бременност, тя не се появи на събитието.

Концертът, организиран от Global Citizen, международна организация за застъпничество, има за цел да се бори с дезинформацията за ваксините, като същевременно призовава световни лидери и корпорации да предприемат действия и да правят дарения.

Хиляди зрители се събраха в гигантския, наскоро завършен стадион SoFi за първи път в Лос Анджелис. Повечето присъстващи бяха медицински работници, много облечени в униформи на медицинска сестра и лекар.

Селена Гомес беше водеща и призоваваше „дози и долари" да отидат в най-бедните страни в света, дори когато Калифорния и части от Запада излизат от продължителни блокировки, благодарение на масивния напредък във ваксинирането.

Дженифер Лопес сподели, че е била принудена да прекара Коледа без майка си за първи път поради пандемията.

Към Foo Fighters се присъедини изненадващият гост Брайън Джонсън от AC / DC за изпълнението на "Back in Black".

"Все още не сме вън от опасност ... нека работим възможно най-много, за да сме сигурни, че можем да правим това" всяка вечер, каза фронтменът Дейв Грол.

Организаторите заявиха, че събитието е надминало целта си за набиране на средства за закупуване на 10 милиона дози ваксини за страните с ниски и средни доходи, привличайки над 53 милиона долара дарения от корпорации и филантропи.

В предварително записани послания президентът на САЩ Джо Байдън каза, че „работи с лидери по света, за да споделя повече ваксини и да стимулира производството", докато папа Франциск призова: „Моля ви да не забравяте най-уязвимите".

Други видео послания дойдоха от боливудската суперзвезда Амитаб Бахчан, френския президент Еманюел Макрон и канадския премиер Джъстин Трюдо.

Концертът ще се излъчва в YouTube заедно с американските телевизионни мрежи ABC и CBS на 8 май в полунощ средноевропейско време

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.