• 22 Юли 2024 |
 •  USD / BGN 1.7960
 •  GBP / BGN 2.3206
 •  CHF / BGN 2.0188
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

Yettel въвежда използването на синя рециклируема хартия за касови апарати във всички свои магазини

Yettel въвежда използването на синя рециклируема хартия за касови апарати във всички свои магазини

Замяната на стандартната бяла хартия с природосъобразна е поредната стъпка на телекома в посока опазването на околната среда

/КРОСС/  Yettel заменя стандартните бели хартиени ролки за касови апарати с екологични, сини на цвят, бонове във всички над 180 магазина в цялата страна. Синята хартия за касови апарати се произвежда от екологична термохартия, която я отличава от обикновената, която не може да бъде рециклирана.

За разлика от класическата термохартия, сините ролки не съдържат химически агенти и не разчитат на химически реактивни компоненти при производството. Сред предимствата на сините ролки е и тяхната безопасност и дълготрайност. Изображенията и надписите се отпечатват чрез физически процес, което гарантира безопасност и дълготрайно качество на печат. Така например, ако клиентите желаят да запазят касовата бележка при покупка на ново устройство или плащане на сметка, вече няма риск текстът да избелее. Сините касови бележки са напълно рециклируеми и могат да бъдат изхвърляни разделно с хартиените отпадъци.

С въвеждането на екологичния касов бон се очаква Yettel да намали с над 1,7 тона годишното си потребление на обикновена бяла хартия за касови бележки и да я замени с рециклируема такава, с което ще допринесе за положителното въздействие върху околната среда.

През 2022 г. Yettel въведе изцяло безхартиен процес на сключване на договори, който освен време, спестява и много хартия, до този момент отпечатвана при всяка сделка за продажба в търговската мрежа. Копия от всички подписани от клиента документи се съхраняват незабавно в мобилното приложение на оператора, така че клиентите да имат достъп до тях по всяко време. Благодарение на програмата за електронно подписване само за 2022 година Yettel успя да спести 35 тона хартия.

Амбицията на телекома е да доразвие функционалностите на електронния подпис, като добави нови опции за дистанционно подписване за бизнес клиентите си без необходимост от физическо присъствие на подписващите страни. Това ще позволи по-бързо и по-ефективно онлайн сключване на договори и обмен на документи. С развитието на дигиталните си услуги и издаване на изцяло електронни фактури, налични за всеки клиент в профила му в мобилното приложение, телекомът спестява също приблизително 14 тона хартия годишно.

Значителното редуциране на хартиените отпадъци демонстрира ангажимента на Yettel да намали отпечатъка върху околната среда, което е и в изпълнение на целите, заложени в Стратегията за устойчиво развитие 2028 на оператора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.