• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Заловеният над 400 кг хероин възлиза на 16 млн. лв.

Заловеният над 400 кг хероин възлиза на 16 млн. лв.

/КРОСС/ Над 400 кг хероин бяха задържани на граничен пункт „Капитан Андреево". Наркотикът е открит в турски тир, пътувал за Румъния.

Хероинът е бил пресован на ленти, залепени за матраците и много трудно е бил уловен от рентгена. Поставянето му в матраците е било фабрично. Шофьорът на превозното средство е на 63 г.

Има повдигнато обвинение. Цената на хванатата дрога се оценява на над 16 милиона лева. Това е рекордно количество хероин, залавян в тир, каза Иван Стоянов, окръжен прокурор на Хасково.

Камионът е пътувал от Иран през Турция, България за Румъния. По документи и тирът е превозвал матраци. Влизайки на „Капитан Андреево", шофьорът декларира превозваната стока.

По метода анализ на риска с проверка с рентгена се установяват необичайни плътности в матраците и е предприета  физическа проверка на камиона.

Така в самите матраци - общо 156 спални матрака за легла - между горния и долния дунапрен са открити 618 полиетиленови ленти, пълни с кафяво прахообразно вещество, което на първоначално наркотест е реагирало на хероин.

"За това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби. Тук е работено но метода "Анализ на риска", което означава, че следва да имаш много опит и усещане да прецениш и анализираш на място поведението на шофьора, маршрута на камиона и т.н.", каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Хероинът е един от най-опасните наркотици, употребата му влияе физически и психически", допълни той.

"При осъществяването на рентгеновия контрол от страна на "Агенция Митници" са осъществени различни плътности при стоките, след което последва щателна проверка", каза Пламен Павлов, заместник-директор на Агенция „Митници".

Работата по случая продължава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.