• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Радостин Василев: Ротацията няма да се състои

Радостин Василев: Ротацията няма да се състои

/КРОСС/  Ротацията няма да се състои. Това, което е постигнало това правителството, е по-добре за Украйна, отколкото за България. Това каза независимият депутат Радостин Василев в предаването „Говори сега" по БНТ.

По думите му скандалите в парламента са ежедневие, а в министерствата повсеместно има корупция.

Той коментира и убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

"През последните 10 години многократно съм чувал за Мартин Божанов - това е репродукция на казуса "Осемте джуджета". Този човек го свързвам със Сарафов и Гешев. В организираната престъпност в България, за съжаление участва ръководството на прокуратурата", заяви той.

Той отрече информациите, че ще се включи в проект на Васил Божков. Окачестви ги като спекулации и отбеляза, че не е говорил с него по темата.

Радостин Василев коментира промените в Закона за хазарта.

„20% върху печалбата е много по-малко, отколкото 15% върху залозите. Това, което се случи, е лобизъм, граничещ с корупция. В преходни и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет, с ясното съзнание, че този закон не може да се върне с вето, бяха прокарани промени, които ощетяват хазната със стотици милиони лева. До момента имаше налагане на данък 15% върху всички залози, които един оператор приема, и това се следи от НАП. Сега направиха така, че те да имат лицензионна такса, увеличена от 100 на 300-400 хиляди лева. Това са грубо 10 милиона повече в хазната. Ставката я увеличиха на 20%, но върху печалбата, т.е. върху разликата от залозите и изплатените печалби, не върху оборота. Когато са ти заложени 1 милиона лева, ти 500 хиляди трябва да ги върнеш като печалби, т.е. максималната ти остатъчна печалба е 500 хиляди. 20% върху 500 хиляди са 100 хиляди или 50% по-малко от досегашния данък. Това ще доведе 500-600 милиона назад в бюджета. Това е нещо, което е абсолютен лобизъм. След една година ще може да се направи анализ какви щети са нанесени в бюджета", обясни Василев.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

от ясно по ясно

Този мъж казва много верни неща ,но гуАното на всякъде в бедната ни татковина е толко гъсто че задушава гласа му............

11.02.2024 09:39:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.