• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Виртуален тур на къща "Хиндлиян" в Стария Пловдив стана хит в интернет

Виртуален тур на къща "Хиндлиян" в Стария Пловдив стана хит в интернет

/КРОСС/ Виртуален тур на къща "Хиндлиян" в Стария Пловдив събра над 20 000 гледания. Българи и чужденци от цял свят са изгледали видеото в реално време и са опознали дистанционно една от най-интересните възрожденски къщи.

В рамките на 35 минути уредничката Мария Колева разказва за историята, архитектурата и потайностите на къща "Хиндлиян" - една от малкото съхранени в оригинал симетрични пловдивски къщи, единствената, в която има запазена в автентичен вид баня. Дребните детайли, които посетителите може да пропуснат при разходка на живо, във виртуалния тур не са подминати.

По подобие на големите европейски музеи и галерии ръководството на ОП "Старинен Пловдив" търси начини да привлече посетители, като се надява, че скоро те ще се завърнат.

Новото дигитално време за представяне на наследството е най-близкия път да провокираме хората, за да може ако сега ги каним да погледнат от дивана, скоро да дойде време да се разходят и научавайки нещата, които ние може да споделим аз вярвам, че те ще отворят сетивата си, изобщо за културата, за историята на България, казва Донка Налбантова, ръководител отдел "Културна политика и информационно обслужване".

От всички отзиви след видео разходката най-важен за уредниците в къща "Хиндлиян" е този от наследниците на известния арменски род.

Коментарите бяха изключително положителни....един от най-важните коментари тази сутрин, когато ми писа Степан Хиндлиян един от наследниците на този знатен род и ми благодари за разходката и затова, че опазваме тяхната фамилна къща от времето, каза Мария Колева, уредник в къща-музей "Хиндлиян".

Скоро ще бъдат разработени и други виртуални обиколки на паметниците на културата на Трихълмието. Надеждата на специалистите и екскурзоводите обаче е скоро да общуват директно с посетителите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.