• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Kaufland отваря „зелен“ хипермаркет в столичния квартал Горубляне

Kaufland отваря „зелен“ хипермаркет в столичния квартал Горубляне

/КРОСС/ Kaufland България ще открие своя първи „зелен“ хипермаркет в София тази есен. Той ще е разположен в столичния квартал Горубляне, като имотът е над 15 000 кв. метра. Хипермаркетът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство, като голяма част от прилежащата територия около него наподобява истински парк.

Търговската площ на новия хипермаркет ще е над 2500 кв.м. и това ще е вторият обект на ритейл лидера в столицата, който ще е на два етажа. Новият хипермаркет ще се захранва със 100% „зелена“ енергия и за обезпечаване на работата му ще се използват екологични алтернативи, които да сведат въглеродните емисии до минимум. Водещо при подбора на всички над 20 000 артикула в магазина също ще бъде концепцията за устойчивост – гарантиран произход на стоките, екологосъобразна логистика, многостепенен контрол за свежест и качество по цялата верига на доставките, подкрепа за българските производители.

Цялостната концепция на новия ни хипермаркет е устойчива, както по отношение на строителство и инфраструктура, така и по отношение на продуктовия асортимент. Намаляването на въглеродния отпечатък, едновременно от търговската ни дейност и при производството на собствените ни марки продукти като Брей! и Шеф Месар, е ключова част от визията за развитие на Kaufland България.“, коментира главният изпълнителен директор на компанията Иван Чернев.

Хипермаркетът в Горубляне ще бъде 13-ият обект на Kaufland в София и 63-ият магазин на веригата в страната. Обектът е оборудван със системи, щадящи околната среда, вкл. LED осветление и хладилни витрини с нискоемисионни хладилни агенти. Сградата има иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отоплява през зимата и охлажда през лятото. Всички енергийно ефективни технологии са с цел да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум и са в контекста на последователната политика на Kaufland България за грижа към природата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.