• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Унгария: ЕС ще бъде принуден да промени санкционната си политика срещу Русия

Унгария: ЕС ще бъде принуден да промени санкционната си политика срещу Русия

/КРОСС/ Унгарското правителство очаква в резултат на започналите национални консултации в страната ръководството на ЕС да промени санкционната си политика срещу Русия. Това каза в неделната програма на радиостанция Кошут директорът по комуникациите на управляващата партия „ФИДЕС - Унгарски граждански съюз" Ищван Холик. Той изрази увереност, че националните консултации „ще принудят ЕС да промени политиката на санкции, като вземе предвид възгледите на милиони унгарци". „Ако милиони унгарци изразят мнението си за санкциите, Брюксел няма да може да го игнорира", каза Холик.

Според него брюкселската бюрокрация е „в балон", извън връзка с реалността, без да забелязва, че санкциите вече са имали „обратен ефект" и унищожават европейската икономика. Хората излизат на улиците, за да протестират, тъй като цените на енергията и сметките за комунални услуги скачат до небето, добави говорителят на ФИДЕС. Той подчерта, че в една демокрация не може да се пренебрегва мнението на милиони хора. В тази връзка Холик изрази надежда, че това фундаментално правило „все още не е забравено в Брюксел". Директорът по комуникациите на ФИДЕС отбеляза, че най-важните въпроси, повдигнати за национални консултации в Унгария, са енергийните санкции.

Той припомни, че по-рано лидерите на ЕС са се съгласили да не разширяват ограниченията в тази област, но миналото лято повечето от тях са променили позицията си. „Това е източникът на нашите проблеми", каза Холик. Според него, тези мерки вредят не само на унгарците, „те вредят на всички". Представителят на ФИДЕС също се обяви против ограниченията за издаване на визи на руски граждани за пътуване до Европа. Той отбеляза, че това вреди на европейския туристически сектор и още веднъж показва защо режимът на санкции е грешен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В ЕС демокрацията е въображаема величина и е политическо клише. Някой да се е обявил против американският принцип „Америка над всичко”?

17.10.2022 08:30:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.