• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Георги Глушков приветства участниците в инициативата „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран", организирана от Министерството на младежта и спорта.

Над тридесет младежи на възраст от 15 до 29 години, младежки работници и представители на младежки организации дискутират теми с широка обществена значимост като: дезинформацията, фалшивите новини и влиянието им върху младежите, упражняване на демократичното право на информиран избор, младежкото участие и овластяване на местно ниво и др.

„Изключително ми е приятно да дам старт на това събитие, което има за цел да създаде социална устойчивост в младите хора. Формирането на активни и отговорни млади хора, които свободно и осъзнато да се реализират и да надграждат уменията и потенциала си, е процес, който започва още от раждането и продължава през цялото детство и юношество, за да стигне до момента, в който всички ще заемат своето място в нашето общество. Ние като представители на държавата имаме нелеката отговорност да осигурим необходимото, за да съумеете да разгърнете своя потенциал и уверено да търсите и защитавате своето място в едно демократично общество", заяви министър Глушков при откриването на форума.

Георги Глушков изрази надежда, че участниците в събитието ще провокират продуктивни дискусии по теми, свързани с гражданските права на младите хора и възможностите за активно гражданско включване, демокрацията и борбата с дезинформацията, които са особено актуални на фона на новите реалности. „Уверен съм, че с дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, в което демокрацията е здравата основа, върху която да градим нашето бъдеще", каза още министърът на младежта и спорта.

Форумът „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран" се провежда във връзка с Европейската седмица на младежта, организирана от Европейската комисия на всеки две години за отбелязване и насърчаване на ангажираността, участието и активното гражданство на младите хора в цяла Европа и извън нея.

Програмата включва лекционна част, но и възможност пред участниците да набележат мерки и предложения, касаещи последствията от дезинформацията в обществото, възможностите за активиране на младежкото участие на местно ниво. Предвидена е и част, в която младежи от цялата страна да представят пред връстници добри практики и примери за успешни младежки инициативи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.