• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Виктор Блъсков: ПП искат да сме колониална държава и сами търсят колонизатор

Виктор Блъсков: ПП искат да сме колониална държава и сами търсят колонизатор

/КРОСС/ Много се изговори по скандалният запис, който бе пуснат от Радостин Василев, но много хора ще си направят един извод - Костадинов се оказа напълно прав за колониалната администрация. През март 2022 година той казва в свое видео: "България няма свое правителство, има колониална администрация". Само трябва да се уточни - България по принцип няма и не е нужно да има тази колониална администрация. ПП искат да я създадат и упорито търсят колонизатор. А суверенът, хората - те са просто пречка за тях.

Кирил Петков и Асен Василев в днешния запис директно заявяват, че те са съгласували назначенията си с "посолството" и искат да поканят "външни лица" да наредят службите, като поясняват - "но не кой да е".

Прави впечатление липсата на едно нещо. Кой е изискал от нас да "редят" службите чужди посолства и външни лица? Обяснението е много просто - това не е наложено отвън, а ПП доброволно дават България на чужди държави.

Има много обяснения за казаното от тях, но повечето хора няма да погледнат отвъд идеята, че тези хора предлагат да дадат силовите структури на практика на друга държава.

За тях хората, особено техният електорат, са само пречка. Пренебрежителност към суверенитета си личи от целия разговор. Непрекъснато се говори за електората като някаква единица, която трябва да се търпи, колкото и да е досадно. "Ще се правим на интересни по телевизията" говори Петков, заедно с още редица изказвания, в които обяснява как трябва да се хвърля прах в очите на избирателите. Това се вижда и днес, тъй-като от тях обяснения пред собствените им избиратели - няма. Само изказвания как "дълбоката държава" заплашва правителството и не трябва да обръщаме внимание на записа. Реалните притеснения на хора, които са гласували за партията и слушат как тя ще даде на външни хора да редят службите, са изцяло игнорирани.

Срамът става все по-голям, когато продължава разговорът и се чуят другите хора от ПП, които трябва да участват в процесите. Ако вътре присъства един обикновен гражданин, първият му въпрос при изказванията би бил - "А кой всъщност ще контролира службите, те само съгласувани ли ще бъдат или ще са си чужди?". Подобен въпрос не се чува. Депутатите от ПП се интересуват дали има шанс правителството да продължи по-дълго и да се смени Изборният кодекс.

По едно време в разговорът Асен Василев казва как, ако се отцепи ДБ и ПП отидат сами на изборите, ще се борят евентуално за трето място. Той не пояснява кои ще са първи и втори. Можем да предположим, че става дума за "Възраждане", след като от ПП решиха да покажат, че Костадинов е прав и да направят точно това, за което той ги критикуваше.

Източник:Труд

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кирил Петков и Асен Василев са политически брокери, които търсят бърза власт и скоростни печалби. Те пет пари не дават какво ще стане след две години или с тяхната партия. Властта е тук и сега, а цената за нея е коалиция с Бойко Борисов. Те нямат никакъв проблем с цената. Тормози ги само как да представят на публиката тази нечистоплътна сделка. Нищо друго. Парализиращата безпринципност на ПП ги постави в толкова нелепа ситуация, че даже ГЕРБ заговориха за прозрачност, морал и спасение на държавата. Това трябва да е много ясен знак в каква кал са потънали и колко разтърсващи са нещата, които говорят безсрамно и цинично насаме. И само за протокола - ДБ съвсем не са приемливата алтернатива на ПП, както се опитват да го представят някои десни среди. ДБ също искат властта тук и сега, без да се съобразяват, за пореден път, с предизборните си обещания. И това, че цената за вечеря с Бойко Борисов става солена съвсем не ги притеснява.Просто имаме хора, които искат да излязат от проблемите си като се впият във властта и я употребят в собствена изгода. Този поглед в политическата кухня на ПП (Поредните предатели) би трябвало да е отрезвяващ. Пътят към промяната няма как да минава през политическите корпоративни черноборсаджии, които не дават пет пари за собствения си народ. Крайно време е на избори да си правим тази сметка. Политическото инженерство омаломощи България и занули всички крехки надежди за реална промяна. Време е да изхвърлим този боклук на бунището.

02.06.2023 02:11:13

Анонимен

Не е от сега, а от времето когато станахме членове на НАТО и ЕС.

28.05.2023 10:18:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.