• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

СЗО: Най-лошото предстои, пандемията се разраства

СЗО: Най-лошото предстои, пандемията се разраства
Коронавирусът ще зарази много повече хора, ако властите не започнат да прилагат правилните политики

/КРОСС/ В световен мащаб пандемията от коронавирус се разраства и най-лошото тепърва предстои. Това предупреди Световната здравна организация. 6 месеца след масовото разпространение на вируса по света , броят на заразените надхвърли 10 милиона, а смъртните случаи достигнаха 500 хиляди.

Коронавирусът ще зарази много повече хора, ако властите не започнат да прилагат правилните политики, предупреждава СЗО и наблегна на думите - изследване, проследяване, изолация и карантина.

"Най-лошото тепърва предстои, съжалявам, че го казвам. В някои страни, които започват да отварят отново своите икономики и общества, има увеличаване на новите случаи. Повечето хора остават податливи. Всички искаме това да приключи. Всички искаме да продължим с живота си. Но суровата действителност е, че дори не сме близо до края", заяви генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Организацията посочи и че все пак има напредък в създаването на ваксина, но успехът все още не е гарантиран. А американската компания производител на "Ремдесивир" определи цената му - 390 долара за флакон.

По данни на производителя прилагането на лекарството съкращава лечението на заразените. А общо третирането с този медикамент ще струва 2340 долара за петдневен курс.

А от Китай дойде тревожа новина - нов щам на грип с пандемичен потенциал е открит там. Вирусът се пренася от прасета, но може да заразява хора, а след това лесно да мутира и да започне да се предава от човек на човек. Според учените на този етап няма основания за тревога, но препоръчват вирусът да се следи отблизо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Адвокат Елена Гунчева

Големият проблем на България не е вируса. А Онуй, което във всеки заболял вижда възможност да открадне по нещо. И да измисля нови схеми.Направо треска го тресе, че се разпределят едни пари, а той може да пропусне да си напълни чекмеджето. И мисли как да напълни отново чекмеджетата с пари от народа…Клъстърно ми е….

30.06.2020 15:48:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.