• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Народните представители се включиха в кампанията на БСП „Солидарен Великден“ във Варна

Народните представители се включиха в кампанията на БСП „Солидарен Великден“ във Варна

/КРОСС/ Народните представители от ПГ "БСП за България" Иван Иванов и д-р Десислав Тасков дариха на хора в нужда в общините на област Варна 500 бр. Великденски хранителни пакета.

Благороден жест към жителите на областта направи и лидерът на партията Корнелия Нинова, която със собствени средства осигури козунаци на самотни и хора в нужда като част от кампанията „Солидарен Великден".

Варненската община Вълчи дол също е част от инициативата "Солидарен Великден", стартирана от Корнелия Нинова. Благотворителната кампания ще продължи през всички дни на Великденските празници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Елена Йончева

Елена Йончева: Недопустимо е да ни поставят в ситуация да избираме между здравето и човешките права.Европейският парламент прие резолюция за координиран европейски отговор за преодоляване на последиците от коронавируса във всички държави-членки. Гражданите очакват силно европейско лидерство и конкретни решения в настоящия момент.Коронавирусът не спира на границата между отделните държави. Провал бе хаотичното затваряне на границите без ясна стратегия. В редица държави-членки, включително и в България, настоящата криза се използва като оправдание за отслабване на върховенството на закона.Недопустимо е свободата на словото да бъде задушавана и хора да бъдат преследвани, защото са изразили мнение по дадена тема. Наблюдават се много опасни тенденции, както в България, така и в някои други държави. Цели отдели се ангажират да следят дали някой не разпространява послания и мнения, различни от тези, одобрени от правителството. Мерките, които се предприемат за борба с коронавируса, трябва да гарантират безопасността на хората, а не властта на управляващите. Европейският съюз реагира късно на кризата с коронавируса, но в момента се приемат спешно множество мерки, които да гарантират плавно, безболезнено и безопасно излизане от кризата. Грешките, които бяха допуснати в началото на кризата, не могат да се поправят, но може да се поправи начинът, по който ЕС ще излезе от кризата, а това може да се окаже много по-важно.В Брюксел ежедневно се вземат важни за кризата решения. За съжаление, българското правителство невинаги обяснява това на хората.Освен да раздава пари, Европейската комисия дава и редица насоки, облекчения и препоръки, така че държавите-членки да са възможно най-ефективни в този труден за всички ни момент. Тази седмица, например, Европейската комисия даде насоки относно методиките на тестване за коронавирус. Стела Кириaкиду, комисар по въпросите на здравеопазването заяви, че масовото тестване е ключово условие за овладяването на пандемията от коронавирус и за постепенното завръщане към обичайния начин на живот. Жалко е, че този призив беше направен от редица български експерти, но правителството предпочете да игнорира мнението им.В деня, в който ЕК даде тези насоки, Борисов и Ананиев обявиха също масово тестване, но пропуснаха да отбележат заслугите на Брюксел в това отношение. Не намериха за необходимо и да обяснят защо гласът на много български експерти в тази област не беше чут.Още в края на месец март поисках ЕК спешно да проучи възможностите за координирано приложение на скрининг тестове от страна на всички държави-членки. Преди седмица отново призовах за тестване, тестване и пак тестване. В тази връзка няма как да не съм удовлетворена от настоящите насоки на ЕК в тази област. Това обаче е само първата стъпка - сега е важно националните правителства да изпълнят точно тези препоръки.

17.04.2020 18:18:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.