• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ford счита хората за незаменими при производството на автомобила

Ford счита хората за незаменими при производството на автомобила

/КРОСС/ През следващите поне 6 години хората ще бъдат незаменим фактор при производството на автомобили, обявиха от компанията Ford и предоставиха факти в полза на това свое твърдение.
През 1913 година компанията представи своята революционна поточна линия за сглобяване на автомобили, което е създадена цел ускоряване на производството на Model T.

Това нововъведение променя основно метода на масово производство, като съкратява времето за сглобяване на едно превозно средство от 12 часа на 1. Системата значително намалява производствените разходи и помага за снижавате на цената на Ford Model T.

"Факт е, че колкото и да се стремим към повишаване на безопасността при производството и съответно повишаване на качеството, винаги ще се нуждаем от човешка работна сила. Някои от нещата, които правят хората с автомобила, няма как да бъдат направени от машини", коментира Гари Джонсън, началник на отдела за производство във Ford.

Американският производител припомня, че през 1914 година, когато новата поточна линия на Ford е в разцвета си, компанията плаща на работниците си по 5 долара на ден, което в днешни пари прави 130 долара.
"Нашата задача е да открием перфектни баланс между безопасност на производството, загубите от самата дейност и възможността хората да запазят работата си.

Машините са идеални, когато се изисква точност и непрестанно повтаряне на едно и също действие, но именно хората са тези, които трябва да им зададат параметри и инструкции, за да бъде всичко идеално", каза още Джонсън.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.