• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Доц. Валери Личев: Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората

Доц. Валери Личев: Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората

/КРОСС/ В последните три месеца нараства песимизмът сред българските потребители. Това показва ново проучване на Националния статистически институт. Инфлационните им очаквания за следващите 12 месеца също се засилват.

Според социалният антрополог доц. Валери Личев, който беше гост в BTV „Тази сутрин", очакванията на хората за това, че нещата няма да са по-добри, са реалистични. Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората, каза още Личев.

Покачването на битовите цени основно води до несигурността, защото всъщност човек може да се чувства щастлив тогава, когато живее в нормиран от институциите живот. Това, което виждам, е, че институциите влязоха в противоречие една с друга. Самите хора също така изказват противоречиви мнения и цялата тази обърканост не може да не тревожи хората и ви карат да бъдете предпазливи в очакванията си, защото всички знаем, когато имаме големи очаквания, лесно се разочароваме, добави той.

По думите му настроенията може да се променят, ако падне цената на горивата. Той добави, че все пак очаква да има планиране на почивки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След края на войната в Украйна новият световен ред ще е определен и 140-те държави няма да имат свободен избор.

11.05.2022 07:51:44

Анонимен

До долното зомби, управляващите подкрепят Украйна, която е жертва в мръсната война на Путлер срещу нея, това е точната формулировка, като управляващите у нас са още 140 държави, а в подкрепа на Путлер са само четири държави. Колкото до влизането в криза това въобще не е следствие от политиката на правителството, а е следствие от войната започната от късия социопат..... но краят му наближава....

10.05.2022 14:15:13

Анонимен

Настроенията на хората не съвпадат с настроенията на управляващите за подкрепа на Украйна и войната.

10.05.2022 10:54:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.