• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Масово разпродават хотели у нас заради ковид кризата и високите разходи

 Масово разпродават хотели у нас заради ковид кризата и високите разходи

/КРОСС/ Все повече хотелиери в страната слагат край на дейността си, затварят и обявяват обектите си за продан. Сред основните причини да приключат бизнеса, от бранша посочват ковид кризата и непосилните разходи, сред тях и високите сметки за ток.

През 2021 година близо 80% от местата в хотелите в Пловдив не са били използвани. И за да не трупат нови загуби, много хотелиери затвориха бизнеса си. Така, само за година, 28 места за настаняване в Пловдив са обявени за продажба, повечето от тях са в централната градска част.

Тенденцията е да се увеличава броят на хотелите, които се продават, за сметка на тези, които ще бъдат евентуално закупени. Един хотел е една огромна инвестиция, Вие виждате последните месеци какво става. Това галопиране на еленергията и природния газ, над 300% вече расте, което обрича много хора на фалит. Ситуацията започна да ескалира. Положението е действително катастрофално, каза Еньо Енев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив.

Повечето хотели се продават чрез агенции за недвижими имоти. Според брокерите интересът към тях е минимален и това принуждава собствениците да свалят цените.

В обявите за продажби откриваме и този хотел в самия център на Пловдив, чийто собственик беше покойният вече Кирил Рашков или по-известен като Цар Киро. Дълги години семейството му ползваше сградата като свой дом. Сега тя се продава с част от обзавеждането.

В София се предлагат близо 50 хотела. В района на Варна други 40 обекта също търсят нови собственици. Въпреки, че и в морската столица рядко се стига до реални сделки, интерес към хотелите там има, най – вече заради доброто им местоположение.

Около вилните зони на Варна или да кажем Златни пясъци и периферията, има интерес от клиенти, които от вътрешността на страната идват към Варна, за да инвестират или все още търсят информацията, за да направят крачката си, така че ръста на тези запитвания е наистина огромен, каза Петко Иванов – брокер.

Заради кризата в хотелиерския бранш, част от инвеститорите не крият, че ако закупят имота, биха сменили неговото предназначение. Така някои от хотелите, могат да се превърнат в хосписи или луксозни жилищни сгради.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.