• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

С 2,5 млн. лв. ремонтират храмове и манастири

С 2,5 млн. лв. ремонтират храмове и манастири

/КРОСС/ Правителството отпусна 2 милиона и 500 хиляди лева за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната. Средства са определени за Бачковския и Троянския манастир, за храма „Св. Петка" в Русе.

Пред министрите премиерът Борисов обясни:

"В името на Бога, в името на доброто на хората и да направиме така, че хората да могат да си се местят, да могат да отидат на църква, да палят свещички и да почетат този изключително светъл ден".

По инициатива на Патриарх Неофит от 20 до 26-и декември духовници, преболедували коронавируса, ще посетят болнични отделения. Това каза пред министрите Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на българския патриарх :

"Да ги помажат, тези които имат желание. Да ги поръсят със светена вода, да им вдъхнат кураж. Такова нещо се предвижда и към Йорданов ден. Негово Светейшество е загрижен за всички. Църквите не бяха затворени, а бяха отворени. Влизайки в храма по-лесно преодоляват и сътресения и физически и духовни и психически".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

... и До всички нормални служители на вярата

Знаете не съм от хората, които от началото на пандемията позволиха на страха да надделее над разума и трезвата оценка. Но това, което става през последните дни, минава дори моята способност да остана над ситуацията, защото това правителство направи решителна крачка към пълното безумие в името на политическото им оцеляване като върхушка. След изборите в Румъния и определената от президента дата 28 март за избори у нас, Борисов е в паника, че сцените на умиращи пред болници и рязко влошената статистика, особено починалите, може да предизвика наказателен вот. Поради това са и опитите да форсира „нормализация“, с приказки за вдигане на рестрикции, манипулираните данни за „ослабване“на заразата, за смели антикризисни мерки – с единствената цел да извади темата „коронакриза“ и провал в спряване с кризата от политическия предизборен дебат. Очевидно повтарящите се случаи на умиращи пред болниците разтърсва всички ни и предизвиква гняв и отрицание, което неминуемо ще се излее на изборите. Опитите за спасение чрез ваксини няма да произведат никакъв резултат, защото самите лекари на първа линия отказват да се ваксинират, а политиците ни шикалкавят, че ще си изчакат реда. Вместо да дадат личен пример. Защо същите политици не чакаха реда си, когато се предреждаха да си правят тестове всеки ден, за сметка на бюджета, докато българите си плащаха от джоба. Когато Те не дават личен пример с ваксинацията си, какво да доверие да имат хората във ваксините? Ситуацията е извън контрол и изгледите за промяна са нищожни – управляващият Отечествен фронт на ГЕРБ, патриоти, СДС и ДПС зад кадър, абдикираха от задълженията си да спасят хората в името на спасението на властта и откраднатото. Забелязвате ли че няма никаква информация за цената на ваксините по веригата от доставка до приложението, за свързаните разходи? Нито ред за платените пари – никаква отчетност, никаква информация, а и децата вече знаят – това са явни симптоми на корупционен фон. И тези разкрития отново ще лъснат в хода на предизборната кампания. Пораженията, които паникьосаният Борисов може и нанася върху България и българските граждани, измерени като сринати доходи и починали хора, вече нямат аналог в близката ни история. Контрапиарът от джипката е обречен на фона на драматичните сцени от войната с коронавируса и сринатата здравна система. За това ще продължа повтарям – пазете себе си, семействата си, близките, приятелите си, разчитайте само на себе си и оцелявайте чрез групова, неопосредствена от властта солидарност и емпатия. Не толкова вирусът ще ви убие, колкото Системата им. И НАЙ-ВЕЧЕ ОБЕДИНЕТЕ СЕ – ВСИЧКИ СРЕЩУ ТАЗИ ВЛАСТ ЗА ДА БЪДЕ СВАЛЕН БОРИСОВ И ХУНТАТА. АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ВЕЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ЖИВОТА ВИ. .............Илиян Василев, посланик

10.12.2020 17:14:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.