• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Пропускателен режим в пловдивския храм "Света Марина"

Пропускателен режим в пловдивския храм "Света Марина"

/КРОСС/ Повече от два часа продължи празничната литургия за Вход Господен в Йерусалим (Цветница), която оглави митрополит Николай в пловдивския храм "Света Марина" при стриктно изпълнение на мерките срещу разпространението от коронавируса. 

В словото си владиката отбеляза: 

"Неслучайно, размишлявайки за днешния празник в контекста на пандемията и решението на Светия синод да не се раздава върба на Цветница, мисля за думите на Свети Андрей Критски. Толкова забележително той ни го е казал: "Вместо върбови клонки, връчи на Господа своите добродетели" . Не трябва да размахваме клонки, не трябва да стремим към изразяването на външната, повърхностната, бързопрехоходната ни радост, казва Свети Андрей. Ти му връчи не върбови клонки, а своите добри дела. Открий пред него своето сърце и разум и тогава Христовия мир, който превишава целия свят, ще запази сърцата и мислите и живота ни". 

Опашки пред външния павилион за свещи нямаше.

Пред него са маркирани необходимите за спазването на дистанция разстояния. Свещ може да запали пред фасадата на храма, където са поставени свещниците. До тях има и голяма кошница с пакетирани пликове с маски, шалове и дезинфектанти. 

Входът в храма е от едната страна, като при влизане църковен служител пръска ръцете на вярващите с дезинфектант. Изходът от храма е от другата страна, за да не се пресичат потоците, по които минават хората. Вътре се допускат миряни, но при изчерпване на капацитета, вярващите се насочват към двора на митрополията. Там има огромен екран, на който се излъчва литургията.

Поставени и са и столове, които са през два метра един от друг. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.