• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

"Пирогов" прекрати договора си с фирмата, доставяла развалена храна на пациентите

"Пирогов" прекрати договора си с фирмата, доставяла развалена храна на пациентите

/КРОСС/ И от „Пирогов" прекратиха договора си с фирмата, доставяла развалена храна за пациентите им. В разследване на NOVA бе показано, че опасната храна се е давала дори и на децата, които са се лекували в спешната болница. От агенцията по безопасност на храните затвориха временно кухнята заради груби хигиенни нарушения.

След разкритията и десетките оплаквания от пациенти от Пирогов прекратиха договора си с фирмата. А инспектори от агенцията по безопасност на храните затвориха кухнята заради мръсотия. От вчера кухнята отново отвори врати. Там вече ще се готви храна само за частни детски градини, както и за Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. За развалената храна главният готвач и управителят на базата разбрали от репортажа.

„Аз откакто съм тук на работа не съм разбрал нито за развалено мляко, нито за развалени храни някъде. Как ми показаха по телевизията - толкова мухъл имало. Е, чакай! Изпрати ми го това мляко, ще бъдат уволнени веднага тези дето са го изпратили", разказа Марио Николов, главен готвач.

„Мога да кажа, че лично старши сестри са ми се обаждали по телефона да благодарят колко ни е качествена храната", каза управителят на базата Пламен Иванов.

Не били виновни и за развалената храна. Вината била на болниците, твърдят още от фирмата, които днес поканиха медии в базата си.

От фирмата твърдят, че са завели дела срещу бившите готвачи, които разкриха, че са готвили с развалени продукти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.