• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Христо Иванов: Първо ще обсъдим реформите, после имена и министерски постове

Христо Иванов: Първо ще обсъдим реформите, после имена и министерски постове

/КРОСС/ Първо ще обсъдим реформите, след това структурата и състава на Министерския съвет. Не е важно как се казва документът, който ще се подпише, важно е съдържанието, заглавието няма значение. Надяваме се на здрав разум и отговорно поведение, очаквам да се разберем. Това заяви Христо Иванов преди началото на днешните преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които ще се проведат тази вечер.

Според Христо Иванов страната може да се стабилизира само ако реформите продължат.

"За да можем да ги продължим трябва ясно да се ангажираме с тях. Всички теми са на масата, всичко ще обсъдим - борбата с корупцията, правосъдието, регулаторите. В документа на колегите от ГЕРБ има части и идеи, които си заслужава да бъдат обсъдени", допълни Христо Иванов.

По думите му името на финансовия министър в момента е Мистър Еврозона, благодарение на усилията на Асен Василев.

"Да сменяме човека, който доведе до възникването на този прозорец, защото това е заслуга на Асен Василев, граничи с много трудно обяснимо политическо поведение. Мария Габриел и Николай Денков ще направят оценка и на нейна база ще разговаряме как да бъде подобрен съставът на Министерския съвет. Това е ясна договорка. Държим на изясняване на политическата отговорност, трябва да има обвързано мнозинство, тоест двете формации трябва да се съгласят, че повече няма да играят с плаващи мнозинства", каза още Христо Иванов.

"Тук не става дума въобще за червени линии, но не става дума и за това да отидем на тези разговори с мисълта, че задължително ще отидем на избори. Трябва да направим всичко възможно, което е разумно, за да не отидем на избори, но не може да се съгласим да няма реформи, нещо на което сме се съгласили преди девет месеца", коментира Ивайло Мирчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тони

Нямам какво да обсъждате, събирайте си партакешите!

12.03.2024 10:27:46

Асен

Под реформи да се разбират поръчките на неговите олигарси

10.03.2024 11:52:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.